Απόστολος Λύτρας: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος παρά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας παρά τον όπως περιγράφηκε άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του προκάλεσε αίσθηση και απορίες.

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της μη προσέγγισης της συζύγου του, την  υποχρέωση να εγκαταλείψει το κοινό σπίτι τους και την υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα βάρυνε το γεγονός ότι σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν αλλά και η κατάθεση της πρώην συζύγου του που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν αλλά όταν έγινε η δίκη αυτή ανακάλεσε.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα το περασμένο Σάββατο (15/06/2024) ο οποίος και αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα που έβλεπε μπροστά του χτυπημένη δεν έπεσε από σκάλες όπως υποστήριξε αρχικά το ζευγάρι και κάλεσε τις αρχές.

Ο ίδιος ο Απόστολος Λύτρας βγαίνοντας από τα δικαστήρια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ζήτησε συγγνώμη από την σύζυγό του και τις 3 κόρες τους.

«Ομολόγησα την πραξη μου ζητάω συγγνώμη γι αυτό που συνέβη και απο την συζυγο μου που υπεραγαπάω και απο τις 3 κόρες μου», είπε. Και συνέχισε: «Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ να ζητήσω βοήθεια γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια που έχει γίνει με πολύ κόπο. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτο μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσο και πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου».

Παράλληλα η σύζυγός του είχε μεταβεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Η υπόθεση του βίαιου ξυλοδαρμού που υπέστη η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο απασχόλησε μέχρι και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να σχολιάσει αποφάσεις της δικαιοσύνης.

πηγή newsit.gr