Απόστολος Λύτρας: Ο περίεργος όρος που εάν τον παραβεί θα επιστρέψει στη φυλακή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κυκλοφορεί πλέον ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά από περίπου τρίμηνη κράτηση σε δύο διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος προφυλακίστηκε με τον ξυλοδαρμό και τις βαριές σωματικές βλάβες στην σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλο, περιμένει πλέον να οριστεί η ημερομηνία της δίκης του στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, όπως θα παραπεμφθεί ως πρόσωπο ειδικής δωσιδικίας (δικηγόρος).

Ο 52χρονος δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δεν είχε πρόθεση να επιφέρει βαριά σωματική βλάβη στην σύζυγο του, κάτι που τονίζεται στο σκεπτικό της απόφασης: «Δε δημιουργήθηκε κίνδυνος ζωής της παθούσας εφόσον, ο κατηγορούμενος έπληξε την παθούσα με γυμνά χέρια, με γροθιές, απανωτά και σφοδρότατα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα της που όμως δεν ήταν τέτοιας διάρκειας ώστε η παθούσα να βρεθεί μεταξύ ζωής και θανάτου».

Κάπως έτσι θα δικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμεληματική κατηγορία) και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος

Σκληροί όροι

Ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος είναι εξαιρετικά αυστηροί και πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια. Ο 52χρονος δικηγόρος απαγορεύεται να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων την εν διαστάσει σύζυγο του, ενώ απαγορεύεται να επικοινωνήσει με κάθε τρόπο μαζί της είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω τρίτων.

Η μεταξύ τους επικοινωνία θα γίνεται μόνο μέσω δικηγόρων, ενώ δεν θα επιτρέπεται στον Απόστολο Λύτρα να μιλάει ούτε στον συνοδό του παιδιού του, το οποίο θα παραλαμβάνει και θα παραδίδει μόνο έξω από το αστυνομικό τμήμα που έχει οριστεί.

Αυτό όμως είναι μάλλον το μικρότερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γνωστός δικηγόρος που βρίσκεται μπροστά σε ένα αληθινό βουνό.

Προβλήματα βουνό

Ο Απόστολος Λύτρας έχει να αντιμετωπίσει την κατάσχεση του σπιτιού του στο Χαλάνδρι όπου διαμένει η σύζυγος και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του, η οποία έγινε για χρέη 450.000 ευρώ.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα παρουσιαστεί ενώπιων του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου κινδυνεύει με οριστικά αφαίρεση της άδειας του και του δικαιώματος να παρίσταται στα δικαστήρια, ενώ τεράστια είναι και η ζημιά που έχει υποστεί η επαγγελματική του φήμη, παρότι στενοί συνεργάτες του εξακολουθούν να τρέχουν το δικηγορικό του γραφείο και ορισμένες υποθέσεις που εκκρεμούν.

Ο Απόστολος Λύτρας καλείται πλέον να προσαρμοστεί σε μία νέα, διαφορετική ζωή από αυτή που ήξερε, με την στάση του να εκφράζεται διά του δικηγόρου του Πέτρου Πανταζή: «Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του».

πηγή: instanews.gr