Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, εορτάσθηκαν και φέτος στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, οι Άγιοι Γρηγόριος, Θεόδωρος και Λέων, οι εν Κεφαλληνία Φανέντες.

Ομολογητές του 4ου μ.Χ. αιώνα, εγκατέλειψαν το στράτευμα επί Αρειανόφρονα αυτοκράτορα Κωνστάντιου και από τη Σικελία έφθασαν στην Κεφαλονιά, όπου έζησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους στην περιοχή της Σάμης.
Μετά την ανεύρεση των άφθαρτων σκηνωμάτων τους, ανηγέρθη στον τόπο εκείνο Μονή, πριν από τον 8ο αιώνα, που φέρει την επωνυμία «των Αγίων Φανέντων».
Έπειτα από τον εντοπισμό στη Βενετία μέρους των ιερών λειψάνων τους και την επιστροφή τους στην Κεφαλονιά το έτος 2009, μικρά αποτμήματα του ιερού θησαυρού δόθηκαν ως ευλογία από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα, στην Ενορία της Βουλιαγμένης.
Την ετήσια πανήγυρή τους κατά την Κυριακή των Αγίων Πάντων, λάμπρυνε με την Αρχιερατική παρουσία και ιερουργία ο τοπικός Ποιμενάρχης και τίμησαν πολλοί Κεφαλονίτες, που προσήλθαν από διάφορα μέρη της Αττικής για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα και να λάβουν την ευλογία των τριών Αγίων.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από το  ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚαμπανάκι από Παγώνη: Σε ποιες περιοχές εντοπίζεται η Ομικρον 4 που κάνει 40 πυρετό
Επόμενο άρθροΠραγματικότητα έγινε το όραμα της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για καθιέρωση δημόσιας εορτής για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Επτανησίων στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου