Αργίες 2024: Κλειστά για 4 ημέρες τα σχολεία

Οι μαθητές έχουν ήδη διανύσει τον πρώτο μήνα της σχολικής χρονιάς και περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη αργία, που θα τους δώσει μια ανάσα από τα μαθήματα και τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες.

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου θα τους χαρίσει ένα τετραήμερο διάλειμμα, καθώς η επέτειος «πέφτει» τη Δευτέρα, με τα σχολεία να τιμούν την ημέρα με γιορτές την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, θα ακολουθήσει ένα τριήμερο λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου. Παρόλο που φέτος η επέτειος είναι την Κυριακή, οι σχολικές εκδηλώσεις σε δημοτικά και γυμνάσια-λύκεια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

Οι σχολικές αργίες του 2024-25

  • Χριστούγεννα: Παραδοσιακά τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.
  • Καθαρά Δευτέρα: Πέφτει στις 3 Μαρτίου οπότε οι μαθητές απολαμβάνουν ένα τριήμερο.
  • Επέτειος της Επανάστασης του 1821: Πέφτει την Τρίτη 25 Μαρτίου οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου.
  • Πάσχα 2025: Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου. Παραδοσιακά τα σχολεία θα κλείσουν παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα ανοίξουν μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου ήτοι θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν την Δευτέρα 28 Απριλίου.