Αργοστόλι: Εκδήλωση προς τιμή δυο μεγάλων Κεφαλλήνων που βοήθησαν την Κεφαλονιά (pics+video)

Στην αίθουσα της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης, ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “ΟΔΥΣΣΕΥΣ” διοργάνωσαν εκδήλωση τιμής δυο εξεχόντων Κεφαλλήνων της διασποράς οι οποίοι αγωνίστηκαν στα διεθνή Fora  και Ακαδημαϊκά μέτωπα για τα δίκια του Ελληνισμού. Πρόκειται για τον Δρ Ανδρέ Γερολυμάτο και Δρ Σπύρο Βρυώνη.

Για τους δυο αυτούς εξέχοντες Κεφαλλήνες μίλησαν ο πρ. Νομάρχης Κεφαλονιάς κ. Μάκης Μεταξάς και η κ. Ευριδίκη Λειβαδά – Ντούκα για τον Σπύρο Βρυώνη σε αντικατάσταση της κ. Έυας Παπαδάτου που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Ή  έναρξη της εκδήλωσης έγινε από από τον Περιφερειάρχη κ. Θ. Γαλιατσάτο. Χαιρέτησε εκ μέρους του κ. Διον. Βλάχου προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει, ο κ. Γιάνης Χιόνης. και εκ μέρους του Δημάρχου ο αντιδήμαρχος Βαγ. Κεκάτος. Χαιρέτησε επίσης και η κ. Αγγελική Χιόνη αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος και ο Μητροπολίτης της Ζάμπιας. Πριν την εκδήλωση στο χώρο της Μητρόπολης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παμμακαριστού  Γεράσιμου Φωκά.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr