Αργοστόλι: Η διάσωση της γατούλας στο Μακρύ Γιαλό (pics+video)

….στο βίντεο ..το άλμα στην ελευθερία της….
..ιστορίες με διασώσεις και ….κατά φαντασίαν διασώστες….
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Η διάσωση
Από την αρχή που ενημερωθήκαμε για αυτήν την υπόθεση του εγκλωβισμού του γατιού στο δένδρο στο Μακρύ Γιαλό ,καταλάβαμε ότι δεν θα ήταν η διάσωση της μια απλή υπόθεση γιαυτό και ζητήσαμε στη σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επικρατήσει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση προκειμένω να διεκπεραιώσουμε την υπόθεση αφού αντιληφθήκαμε ότι ίσως θα τραβούσε σε χρόνο…
Η δυσκολία ήταν αντικειμενική …έπρεπε να επιχειρήσουμε σε ιδιοκτησία ιδιώτη ,με πολύ δύστροπο χαρακτήρα και καθόλου συνεργάσιμο..
ποιο συγκεκριμένα η γάτα είχε εγκλωβιστεί σε ύψος περίπου 20 μέτρων στα κλαδιά ενός πεύκου, στη προσπάθεια της να γλυτώσει από τα σκυλιά του ιδιοκτήτη που όργωναν το χωράφι από κάτω και φυσικά την παραφύλαγαν για να την σκοτώσουν..
Μια υπόθεση που θα έπρεπε να είχε τελειώσει σε …δυο λεπτά, με την αυτονόητη συνεργασία του ιδιοκτήτη , αφού του ζητήσαμε να κλείσει τα σκυλιά του σε χώρο που είχε μέσα στο χωράφι του για να μπορέσει η γάτα να κατεβεί από το δένδρο και να τελειώσουν όλα ομαλά μας πήρε τελικά έξη ολόκληρες μέρες…
Ο συμπολίτης μας ,μας αγνόησε προκλητικά και δεν είχε ουδεμία διάθεση συνεργασίας… και έτσι ξεκίνησε το θρίλερ…
Τετάρτη αργά το βράδυ δεχθήκαμε τα πρώτα τηλεφωνήματα από γειτόνους που άκουσαν τα κλάματα της…..
Για τις επόμενες δυο μέρες είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους που προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να βοηθήσουν την γάτα αλλά αυτή τρομαγμένη δεν το κουνούσε ρούπι από κει…
Αυτοί ενημέρωσαν με την σειρά τους το Π.Σ. για να τους βοηθήσει ..πήγαν αλλά ήταν πολύ ψηλά και ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν..
Την επόμενη μέρα προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε με τον ιδιοκτήτη για να κλείσει τα σκυλιά του προκειμένω να κατεβεί η γάτα αλλά αυτός αρνιόταν πεισματικά..
Καλέσαμε ιδιώτη με γερανό τον κ. Παπαδάτο Σπύρο (κάλπη)για να μας βοηθήσει στη προσπάθεια μας ενώ καλέσαμε και την αστυνομία για να εξηγήσει στον ιδιοκτήτη τα ..αυτονόητα…
Παρουσία της αστυνομίας μας διάψευσε ότι αρνήθηκε να μας βοηθήσει και έκλεισε προσωρινά ,με την παρουσία τους,τα σκυλιά του αλλά εν τω μεταξύ είχε νυχτώσει για τα καλά και δεν είχαμε περαιτέρω χρόνο να επιχειρήσουμε εκ νέου, αφού η προηγούμενη προσπάθεια μας έφτασε …μισό μέτρο από την επιτυχία..τόσο μακριά ήταν η σωτηρία της γατούλας από τα χέρια της εθελόντριας και αντιπρόεδρου του συλλόγου μας Τζόυς .. δώσαμε τέλος στην επιχείρηση ,αφού προηγουμένως της άφησε φαγητό της γάτας για να επιβιώσει στα κλαδιά του δένδρου …φυσικά ο ιδιοκτήτης ελευθέρωσε εκ νέου τα σκυλιά του…
Την Κυριακή ξαναήρθε η Πυροσβεστική για να μας βοηθήσει αλλά και πάλι δεν μπορούσε να κάνει κάτι αφού η γάτα δεν το κουνούσε από τις ψηλωσιές του δένδρου για να μπορέσουν να επιχειρήσουν …
Όλοι εμείς με τους γείτονες σε όλη την διάρκεια αυτής της οδύσσειας του γατιού επιτηρούσαμε την κατάστασή της για να βεβαιωθούμε τουλάχιστον ότι παράμενε στο δένδρο ,μέχρι να βρούμε τρόπο να την βοηθήσουμε..
Εν τω μεταξύ οργανώσαμε ομάδα διάσωσης για την Δευτέρα το πρωί ,με μεγαλύτερο γερανό των Αφων Βανδώρου και ζητήσαμε την βοήθεια του κου Ποταμιάνου Γεώργιου
..το πλάνο ήταν το εξής ,με το τηλεσκοπικό γερανό να κρεμαστεί με σχοινιά ο Γιώργος από το γάντζο ώστε να είναι εύκολη η μετακίνηση του από τον χειριστή του γερανού για να πλησιάσει την γάτα και να την κατεβάσει με ασφάλεια..
Και αυτό όμως δεν λειτούργησε αφού τα χαμηλά κλαδιά των δένδρων της περιοχής εμπόδισαν τον γερανό να πλησιάσει..
Έτσι ζητήσαμε εκ νέου την βοήθεια της πυροσβεστικής για Τρίτη φορά για να μας φέρει την μεγάλη σκάλα της για να επιχειρήσουμε την διάσωση της ,αυτή τη φορά από το έδαφος..
Ο κύριος Καλαφάτης έφερε το αγροτικό του ,εκεί στηρίξαμε την σκάλα και με την βοήθεια μιας μεγάλης απόχης που μας έφερε η κόρη του Μαριάννα ,σιγά σιγά με προσοχή οι πυροσβέστες μας κατάφεραν και έσπρωξαν την γατούλα προς τα χαμηλότερα διπλανά δένδρα και από κει στο απέναντι λοφίσκο της ελευθερίας της !!!!
Της βάλαμε νερό και φαγητό για να συνέλθει, και ο κύριος Καλαφάτης ανάλαβε το έργο της καθημερινής της διατροφής….
Σε αυτό το σημείο πρέπει θερμά να ευχαριστήσουμε
Όλη τη γειτονιά που πραγματικά έδειξε συγκινητικό ενδιαφέρον για να γλυτώσει η εγκλωβισμένη γάτα καθώς και τον κ. Καλαφάτη που διέθεσε το αυτοκίνητο του και την μεγάλη απόχη του για να βοηθήσει τους πυροσβέστες.
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου …τι να πούμε γιαυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν 3 φορές για να μας βοηθήσουν και τελικά το έπραξαν σώζωντας την γάτα!!!είναι άξιοι δημόσιων συγχαρητηρίων για τον επαγγελματισμό τους και την ευαισθησία τους και ανταπόκρισή τους κάθε φορά που τους χρειαζόμαστε..
Την Αστυνομία ,που άμεσα ανταποκρίθηκε και μας συνέδραμε με τους άνδρες της στο έργο μας..
Τους ιδιοκτήτες των γερανοφόρων οχημάτων που ΔΩΡΕΑΝ προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν τον κ. Παπαδάτο Σπύρο(κάλπη) και τους Αφοι Βανδώρου
Τον Ποταμιάνο Γιώργο που δήλωσε βροντερό παρών στη διάσωση
Και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου μας και Αντιπροέδρους μας κα Μπρόεκμαν Τζους και Τουμαζάτο Μενέλαο που ήταν η ψυχή της επιχείρησης…
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ …οι κατά φαντασία διασώστες…
Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε σιωπηλοί στα τοπικά ΜΜΕ και στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη κατά φαντασία του επιχείρηση διάσωσης του γατιού, από τον αυτοαποκαλούμενο ως διασώστη ,παντός έμβιου στο πλανήτη Κεφαλλονιά , γνωστού Άγγλου .
Ο ..Άγγλος διασώστης τελικά δεν πρόλαβε τη διάσωση της γάτας από λίγα ..λεπτά ,αλλά δημοσίευσε φωτογραφίες από..την αυτοδιασωσμένη γάτα που την φρόντιζαν φιλόζωοι, διέγνωσε το τραυματισμό στο ένα της πόδι ,ενδιαφέρθηκε για την στείρωσή της ενώ έγραψε και το αμίμητο ότι θα την πάρουμε στο καταφύγιο για να την ..προστατεύσουμε να μην ξανανεβεί η ατακτούλα στα δένδρα… και φυσικά κάτω από αυτό το σχόλιο του, στρατιές αυτόκλητων εισαγγελέων ,κυρίως συμπατριώτες του, στηλίτευσαν την κατά φαντασία του μεταφορά της γάτας στο καταφύγιο μας και φυσικά μας δίκασαν όλους μας και τους λοιπούς εμπλεκόμενους ….
Για να τελειώνουμε με αυτόν το κύριο πρέπει να πούμε τα εξής..
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ,αφού περαστικός όπως ήταν, είδε μια άλλη γάτα που φρόντιζαν φιλόζωοι, την βάφτισε σαν την εγκλωβισμένη και έσπευσε να τα δημοσιεύσει για να ..μετρήσει τα λάικς που θα πάρει και την σωρεία των διθυραμβικών σχολίων για την …θεϊκή υπόσταση του..
Η γάτα διασώθηκε τελικά μετά από 3-4 ώρες..η κανονική γάτα και όχι αυτή που ..φαντάστηκε..
Φυσικά πώς να το γνωρίζει ο άνθρωπος αφού περαστικός ήταν, που και που από την περιοχή, τράβηξε λίγες φωτογραφίες ,έγραψε ότι ο γερανός ήταν του Δήμου ,έβαλε φαγητό εκεί κοντά ο Δήμος, έψαχνε για δίχτυα για να ..πιάσει την γάτα ..και γενικά στο .μυαλό του μετά από πολύ επίπονη προσπάθεια και ένα τέλειο οργανωμένο σχέδιο διάσωσης εν τέλει η γάτα ,βάση του σχεδίου του ,ως εκ θαύματος ..αυτοδιασώστηκε!!!!!!
Θέλουμε δημόσια να τον καλέσουμε να μην ξανά ασχοληθεί με το Σύλλογο μας ..του το ζητάμε ευγενικά τώρα ,αλλά δεν θα είμαστε τόσο ευγενικοί στο μέλλον μαζί του..
Καλό είναι να ελέγχει τα γραφόμενα του αφού με το πλήθος των ανακριβειών του και σκόπιμων παραλήψεων, παραπλανεί σε λάθος δημοσιεύσεις τα τοπικά ΜΜΕ..
Είναι καλό που έχει την διάθεση να βοηθήσει σε διασώσεις αλλά πρέπει να το κάνει σωστά ,σεβόμενος όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν, να μην μηδενίζει το έργο τους και φυσικά να αναφέρει και όλους τους εμπλεκομένους φορείς..και αν δεν ξέρει κάτι δεν είναι κακό ..να ρωτήσει… θα του λέγαμε ότι μας ζητούσε…
Και όπως έλεγε και ο μέγας Έλληνας φιλόσοφος Δημόκριτος ..
Κίβδηλοι και αγαθοφανέες οι λόγω μεν άπαντα ,έργω δε ουδέν έρδοντες…
Και για να τον βοηθήσουμε να το καταλάβει..
….Κάλπικοι και υποκριτές είναι όσοι με τα λόγια κάνουν τα πάντα ,ενώ στη πράξη δεν κάνουν τίποτα…