Αργοστόλι: Η εκδήλωση της ΚΥΜΟΘΟΗΣ και η επιτυχία της (pics)

Κατά κοινή ομολογία των παρισταμένων η εκδήλωση της παρουσίασης της ΚΥΜΟΘΟΗΣ, της σημαντικής διάλεξης του Λάμπρου Κουλουμπαρίτση και της βράβευσης του διακεκριμένου κεφαλονίτη επιστήμονα από το Σύνδεσμο Φιλολόγων ήταν πολύ επιτυχημένη και είχε και ικανοποιητική προσέλευση κοινού.
Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο συνοπτικά παρουσίασε τον τόμο ο αγαπητός συνάδελφος Ηλίας Τουμασάτος,
Στη συνέχεια ο εξαιρετικός προσκεκλημένος που μας έκανε την τιμή να έλθει για την εκδήλωση από τις Βρυξέλλες που διαμένει,αφού έκανε μία μικρή αναφορά στην ΚΥΜΟΘΟΗ και το Αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία (όπου συμμετέχει με δύο άρθρα του), προχώρησε στη διάλεξη του με το πολύ ενδιαφέρον θέμα “Προοπτικές αναβάθμισης της ηθικής του Αριστοτέλη στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση”. ΄Ηταν πραγματικά καθηλωτικός, σαγηνευτικός. Με λόγο σαφή, εναργή και κατανοητό μετέφερε τις βασικές αρχές της αριστοτελικής ηθικής και παράλληλα έδωσε έμφαση στις δυνατότητες αναβάθμισής της που θα έχει ως συνέπεια και την αναβάθμιση της σύγχρονης ηθικής. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη της μεσότητας στις πράξεις μας, τη διαβούλευση με κριτήριο την αρετή για την εκπλήρωση κοινών σκοπών και στόχων, την επιτακτική ανάγκη για επιείκεια στη δικαιοσύνη και την υποχώρηση για να επιτευχθεί η επικοινωνία των ανθρώπων και η πραγματική φιλία, ο έρωτας και η δημιουργία.
Στη συνέχεια ο εξαιρετικός προσκεκλημένος που μας έκανε την τιμή να έλθει για την εκδήλωση από τις Βρυξέλλες που διαμένει,αφού έκανε μία μικρή αναφορά στην ΚΥΜΟΘΟΗ και το Αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία (όπου συμμετέχει με δύο άρθρα του), προχώρησε στη διάλεξη του με το πολύ ενδιαφέρον θέμα “Προοπτικές αναβάθμισης της ηθικής του Αριστοτέλη στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση”. ΄Ηταν πραγματικά καθηλωτικός. Με λόγο σαφή, εναργή και κατανοητό μετέφερε τις βασικές αρχές της αριστοτελικής ηθικής και παράλληλα έδωσε έμφαση στις δυνατότητες αναβάθμισής της που θα έχει ως συνέπεια και την αναβάθμιση της σύγχρονης ηθικής. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη της μεσότητας στις πράξεις μας, τη διαβούλευση με κριτήριο την αρετή για την εκπλήρωση κοινών σκοπών και στόχων, την επιτακτική ανάγκη για επιείκεια στη δικαιοσύνη και την υποχώρηση για να επιτευχθεί η επικοινωνία των ανθρώπων και η πραγματική φιλία, ο έρωτας και η δημιουργία.
Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού και αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος.
Τέλος, απονεμήθηκε στον επίσημο προσκεκλημένο αναμνηστική πλακέτα από το Σύνδεσμο Φιλολόγων για τη συνολική του προσφορά στην επιστήμη και το σύγχρονο φιλοσοφικό στοχασμό.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ, Κουλουμπαρίτση για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε εν μέσω ενός φορτωμένου προγράμματος διαλέξεων και της επικείμενης παρουσίασης του νέου του βιβλίου “Η αφηγηματική βία” την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Επίσης ευχαριστούμε:
Τον Ηλία Τουμασάτο για την εύστοχη εισήγησή του (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: http://eliaswords.blogspot.com/2019/11/29.html)
Το Δ.Σ. της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης για την παραχώρηση της αίθουσας και ιδιαίτερα την κ. Κάτε Αντωνέλου για την αγάπη με την οποία περιβάλλει τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων.
Τα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την παρουσία τους και συγκεκριμένα το kefalonianews, kefaloniapress και kefalonitikanea, στα οποία μπορείτε να βρείτε ρεπορτάζ για την εκδήλωση.
Όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους

Από το fb του Δημήτρη Ζαβιτσιάνου