Αργοστόλι: Η Παναγιά η Δραπανιώτισσα επέστρεψε στο σπίτι της [εικόνες +βίντεο]

Ρεπορτάζ  Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με την προσήκουσα ιεροπρέπεια η εικόνα της Παναγίας Δραπανιώτισσας, της προστάτιδας του Αργοστολίου επέστρεψε απόψε στην εκκλησία του Δραπάνου μετά την παραμονή της για δέκα ημέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο.

Η Λιτανεία, που ακολούθησε μετά την Ιερά Παράκληση, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά μέσω της Γέφυρας Δεβοσέτου, παρουσία αρκετών πιστών. Τη λατρευτικής πομπής προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος πλαισιομένους από κληρικούς της πόλεως του Αργοστολίου.

Την εικόνα συνόδευσαν, αποδίδοντας τιμές, η Φιλαρμονική Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας” καθώς και μαθητές που κρατούσαν τα εξαπτέρυγα. Την εικόνα κρατούσαν μέλη της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Κεφαλονιάς.

Η διάβαση της γέφυρας έγινε μετ’εμποδίων καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων τα κύματα την κάλυπταν βρέχοντας τους πιστούς. Παρόλα αυτά η διάβαση και η επιστροφή της εικόνας στο Δράπανο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στη λιτανεία διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο που συνοδευόταν από τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Πεφάνη, τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη, το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Νίκο Ανουσάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Θεόδωρο Αλυσανδράτο κ.α.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου για την άψογη διοργάνωση.

Το  φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Νeil Jackson.

Πηγή:ekefalonia.gr