Με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, ο  Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.)  του Δήμου Κεφαλλονιάς,  σε συνεργασία με την Ελληνική  Ομοσπονδία για τον Διαβήτη ( (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλλονιάς & Ιθάκης και τον Σύλλογο Ατόμων & Φίλων με Διαβήτη Κεφ/νιάς & Ιθάκης υλοποίησαν δράση δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας σήμερα στην Πλατεία Καμπάνας.

,Ομάδα Νοσηλευτών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ειδικό «stand» έκανε  μετρήσεις σακχάρου και ενημέρωνε  τους πολίτες με διανομή  εξειδικευμένων εντύπων. . Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και στο Ληξούρι τις 20 Νοεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ασθενείς   στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν γνωρίζουν εάν πάσχουν ή αν έχουν την τάση να αναπτύξουν διαβήτη.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα , η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Η παραπάνω δράση υλοποιείται με την ευγενή χορηγία των Φαρμακευτικών Εταιρειών της  MED TRUST και της ABBOTT.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr

 

Προηγούμενο άρθροΦωκάτα: Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές δραστηριότητες (pics)
Επόμενο άρθροΛακύθρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες!