Μια πολύ όμορφη ημερίδα είχα την τύχη να παρακολουθήσω χθες το απόγευμα στο Αργοστόλι.
Συγκεκριμένα,το Εμπορικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς -Ιθακης διοργάνωσε ημερίδα για την Ελιά και το Ελαιόλαδο,καλές πρακτικές για καλό ελαιόλαδο.
Ομιλητές η Κυρία Κατσούλη Μαρία και ο Κύριος Στεργιδης Νίκος ,υπεύθυνοι του ATHENA IOOC.
Οι παραπάνω ομιλητές αναφέρθηκαν στην αρχή εκτενώς και γενικα στην παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου ,αναφέρθηκαν στο ελληνικό ελαιόλαδο ,μίλησαν για σωστές πρακτικές καλλιέργειας ελιάς,την φροντίδα της ,την συγκομιδή της ,την σωστή διαδικασία ελαιοποιησης και φυσικά την τελική αποθήκευση του παραγόμενου ελαιολάδου.Στο τέλος όσοι παρευρεθηκαμε είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε -με τον σωστο τρόπο που μας υπεδειξε η Κυρία Κατσουλη- μερικά από τα διεθνώς πολυβραβευμένα ελαιόλαδα από άλλες χώρες.
Ομολογουμένως ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που καθήλωσε όλους του παρευρισκόμενους.
Μελανά σημεία κατά την άποψη μου ,η απουσία αρκετων επαγγελματιών του ελαιολάδου των νησιών μας από την ημερίδα αυτή και αυτό που με ενόχλησε περισσότερο η παντελής απουσία εκπροσώπου της Ένωσης Γεωργικών Συναιτερισμων Κεφαλονιάς Ιθάκης οι οποίοι- έχουν και 2-3 ελαιοτριβεία- αν και είχαν προσκληθεί αγνοησαν επιδεικτικά την ημερίδα αυτή.Ας βγάλει και ο κόσμος τα συμπεράσματα του.
Προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οργανωτές της ημερίδας αυτής ,όπως και στους ομιλητές για τις εμπειρίες που πήραμε.Ελπιζω στο μέλλον να δούμε και άλλες τέτοιες ημερίδες στον τόπο μας ,γιατί πραγματικά μόνο μέσα από συνεχή εκπαίδευση θα μπορέσει ο κάθε παραγωγός να αξιοποιήσει το προιόν του.

Από το fb του George Ertsos