Αργοστόλι: Οι πρόσκοποι έκοψαν την πίτα τους [εικόνες+βιντεο]

Το Σάββατο 08/02/2020 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και ο ετήσιος αγιασμός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αργοστολίου στην λέσχη του Συστήματος (Γ. Δελαπορτα 6).

Την εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα από Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές, μελη Ε.Κ.Σ., γονείς και φίλους της Προσκοπικής Κίνησης προλόγισε η Αρχηγός της Αγέλης Λυκοπούλων του Συστηματος Μαρία Βαλλιανάτου.

Στην συνεχεία παρουσιάστηκαν σε θεματικά βίντεο οι δραστηριότητες ανά Κλάδο : Λυκοπούλων (παιδιά 7-11 ετών) Προσκόπων (παιδιά 12- 15 ετών) Ανιχνευτών (παιδιά 15- 18 ετών) διανθισμένες από Προσκοπικά τραγούδια από τα χείλη των παιδιών.

Ευχάριστες αναμνήσεις και μια κρυφή ικανοποίηση, ήταν η επίγευση που άφησε το βίντεο-παρουσίαση για δράσεις του Συστήματος στον χρόνο που πέρασε. Το βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Στο πλάισιο της εκδήλωσης η Περιφερειακή Έφορος Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου Ισμήνη Κρεμμύδα ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή Προσκοπική Χρονιά και αποδόθηκαν ευχαριστήρια προς όλους όσους στήριξαν κατά το προηγούμενο έτος την προσπάθεια του Συστήματος.

Στην συνέχειαοπρόεδροςτηςΕΚΣΓεράσιμοςΚρεμμύδαςευχαρίστησεμετηνσειράτουταμέλη του Συστήματος και τους παρευρισκομένους ενώ τιμήθηκε η Μαρία Βαλλιανάτου, Αρχηγός της Αγέλης Λυκοπούλων, καθώς και η πρώην Αρχηγός του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου Ντόνα Παλιμέρη για την πολυετή προσφορά τους στην Προσκοπική Κίνηση.

Την τελετή του αγιασμού καθώς και της κοπής της πίτας, ευλόγησε ο Πατήρ Ανδρέας Σβορώνος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη και φίλους του Συστήματος και του δόθηκε αναμνηστική πλακέτα ευχαριστιών.

Σας περιμένουμε όλους την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30 στη λέσχη του 1ου Συστήματος Αργοστολίου, με κέφι, τραγούδι και πολύ χορό να τσικνίσουμε παρέα.

Ο Αρχηγός Συστήματος

Ευάγγελος Τιμοθεάτος