Αργοστόλι: Στον Εισαγγελέα για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην “Πλάκα”-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε χθες  Δευτέρα 10 /6/2019, παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα υπηρεσίας, σχετικά με την εγκατάσταση συστήματος κεραιών στην περιοχή «πλάκα» του Αργοστολίου.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε ενόψει της εκδίκασης (την ερχόμενη Πέμπτη 13/6/2019) των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας COSMOTE, για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συστήματος. Υπενθυμίζουμε  ότι η σχετική αίτηση έχει κατατεθεί από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, του 2ου  Γυμνασίου Αργοστολίου, το Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου (Ν.Ο.Α), την ΕΛΜΕ-ΚΙ και 100 περίπου κατοίκους της περιοχής.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ έθεσε υπόψη του κ. εισαγγελέα όλα  όσα στοιχειοθετούν την επικινδυνότητα και του συγκεκριμένου συστήματος για την υγεία εκατοντάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, κατοίκων και αθλουμένων της περιοχής. Επισήμανε την ανάγκη, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων  να έχει από την δικαιοσύνη την ίδια αντιμετώπιση που είχε και η αντίστοιχη προηγούμενη το 2017 όταν, η ίδια εταιρεία, είχε επιχειρήσει πάλι να εγκαταστήσει ισχυρό κεραιοσύστημα πάνω στο κτίριο του ΟΤΕ, σε απόσταση αναπνοής από σχολεία με εκατοντάδες μαθητές και κατοικίες. Εκτός των άλλων, τέθηκε στον κ. εισαγγελέα και το γεγονός, ότι η εγκατάσταση αυτή, όχι μόνο είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, αλλά παραβιάζει και την με αριθμό 157/8.11.2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς, που έχει απαγορεύσει την τοποθέτηση  οποιαδήποτε άλλης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε περιοχή που να απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από τα όρια της πόλης του Αργοστολίου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ, για άλλη μια φορά, επισημαίνει προς όλους την ανάγκη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευτούν, μέσα από μια ρητή απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας είτε παλαιότερης (4G), είτε νεότερης και πιο επικίνδυνης γενιάς (5G), σχολεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά στάδια και άλλοι χώροι άθλησης, νοσοκομεία, κατοικίες, πάρκα και άλλοι δημόσιοι χώροι συνάθροισης.

Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ για άλλη μια φορά καλεί όλους τους φορείς και τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και τους συλλόγους γονέων  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 13/6/2019 (10.30 π.μ.), μέρα εκδίκασης της αίτησης  ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας COSMOTE για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συστήματος κεραιών.

Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Απαιτούμε εκτός από την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συμπλέγματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας, να δώσουν οι υπεύθυνοι, πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των «φανερών» και «κρυφών», «νόμιμων» και «παράνομων» κεραιών όλων των εταιρειών καθώς και για το που βρίσκονται και να πάρουν ανάλογα μέτρα.

Αργοστόλι  11/06/2019

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης ΜαντζουράτοςΣοφία Ποταμιάνου