Αργοστόλι: Συζητάμε για την βία

Στο all day restaurant café K63  (Αντώνη Τρίτση 63)

Τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ..

Η πολιτιστική εστία Κεφαλονιάς επανέρχεται στις ανοικτές εκδηλώσεις της, βάζοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις εκφάνσεις της βίας στη σύγχρονη κοινωνία.

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών που ήταν στις 25 Νοέμβρη, ξεδιπλώνουμε τη βεντάλια της βίας και την εντοπίζουμε άλλες φορές καμουφλαρισμένη πίσω από κοινωνικές προκαταλήψεις, άλλες φορές ορθολογισμένη από στερεότυπα και πάντα καταστροφική σε όλες της τις εκφράσεις.

Σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να ακούσουμε την Αντζελίνα Γιαννοπούλου, φιλόλογο-ιστορικό, που θα μας μιλήσει για «Συλλογικές ευθύνες σε ατομικά(;) δράματα», καθώς και τη Νίκη Χριστοφοράτου, Ψυχίατρο Επιμελήτρια Β και επιστημονικά υπεύθυνη για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, της οποίας η ομιλία θα έχει τίτλο «Δίπλα σου» και θα αφορά στα είδη βίας, τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση.

Επιδιώκουμε μαζί με τις οργανωμένες παρεμβάσεις που έχουμε προγραμματίσει, να γίνει ένας ανοικτός διάλογος με τοποθετήσεις και ερωτήσεις απ’ το κοινό.

Μαζί με τις σκέψεις και τις ομιλίες όμως, θα έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και στον αφαιρετικό κόσμο της μουσικής με δύο σπουδαίους καλλιτέχνες του τόπου μας : Την Ελευθερία Edwards στα φωνητικά και το Γρηγόρη Βλαχούλη στο πιάνο!

Ανάμεσα στη μουσική θα έχουμε και την τύχη να απολαύσουμε μία χορογραφία σάλσα από τη χορευτική ομάδα της Μπάρμπορας Μπατζούσοβα!

Σας περιμένουμε όλους!

Είσοδος ελεύθερη