Αργοστόλι: Τι λένε οι δημότες για το κυκλοφοριακό, τα παρκομετρα και το γκρεμισμα της αγοράς

Με αφορμή την συζήτηση που έχει αναπτυχθεί για το κυκλοφοριακό στο Αργοστόλι, τα παρκομετρα και το γκρεμισμα της αγοράς, ας δούμε και τις απόψεις δημοτών, όπως εκφράζονται στα σοσιαλ μήντια:

Παρκόμετρα χρειάζονται και καλό είναι να πληρώνουν άμα θέλουν να κατέβουν στο κέντρο με αμάξι.. επίσης πολύ σημαντικό μέτρο θα ήταν η δημιουργία ενός πάρκινγκ με αντίτιμο βέβαια ώστε να υπάρχει κ ένα επιπλέον έσοδο για το Δήμο. Και βέβαια ένα αστικού τύπου λεωφορείο ή mini bus που θα εκτελεί μια κυκλική διαδρομή κ θα εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης…
Επιπλέον να υπογραμμίσουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξει όψη το Αργοστόλι κ κατ επέκταση το τουριστικό μας προιον είναι υψίστης σημασίας η κατεδάφιση κ αναμόφωση της αγοράς. Ένα όμορφα σχεδιασμένο πάρκο, με ενισχυμένη της αίσθηση του πράσινου κ όχι της τσιμεντίλας που θα μπορούν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι ντόπιοι να απολαμβάνουν θα ηταν η καλύτερη αλλαγή κ βέβαια να μη γίνει χώρος για τραπεζοκαθισματα!!!!

Να βάλουν παρκόμετρα αφού πρώτα φτιάξουν θέσεις πάρκινγκ.

Το κυκλοφοριακό στην παραλιακή δεν θα λυθεί με όσα παρκόμετρα και να βάλουν και με όσες θέσεις σε βάρος του δρόμου (θυμίζω είναι “καθαρός” δρόμος 3,5 λωρίδων). Αποτελεί την εύκολη λύση για δικαιολογίες “εύρεσης θέσεων πάρκιγκ μετά πληρωμής”, χωρίς να αποδίδει καμία λύση στο κυκλοφοριακό. Πάρκινγκ υπάρχουν δύο, ένα πίσω απο τον Σταμούλη και ένα πριν τον ΝΟΑ. Να φροντίσουν να τα μεγαλώσουν και να μετατρέψουν όλη τη παραλιακή σε πεζόδρομο. Να γκρεμιστούν όλα επί της παραλιακής στην “αγορά”, και να μεταφερθεί η αγορά με έξοδα του Δήμου στον χώρο των πρώην σφαγείων. Να δρομολογηθεί με αστική συγκοινωνία και συμβολική τιμή 1 ευρώ ημερήσιας μετακινησης σε κυκλική συνεχόμενη διαδρομή 1ου πάρκινγκ (σταμούλη) με ΝΟΑ και επιστροφή μέσω Λ. Βεργωτή, η οποία θα πρέπει να μετατραπεί αποκλειστικά σε Λεωφορειόδρομο δύο λωρίδων (μία για αστικά λεωφορεία και η άλλη για λοιπά λεωφορεία, ταξί και “τραινακια”). Η Αστυνόμευση της παραλιακής από την Λιμ. Αστυνομία και η Λ. Βεργωτή από την Τροχαία επί όλου του 24ώρου με πεζή περιπολία). Μετατροπή της πρώην αγοράς σε πάρκο, παιδική χαρά, με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο εφόλου του μήκους της παραλιακής. Αν θέλουν οι δημοτικοί άρχοντες μπορούν να το κάνουν πράξη με μια κοινή απόφαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ και την εξαγγελία αναγκαστικής απαλλωτρίωσης (για το ξήλωμα της “αγοράς” και την χρηματοδότηση-μεταφορά της στον χώρο που προανέφερα). Λύσεις υπάρχουν, δεν ευφευρίσκονται διάφορα τεχνάσματα που το αποτέλεσμά τους δεν επιλύει κανένα σημερινό πρόβλημα της κατάντιας με το κυκλοφοριακό! Όσο για του Αργοστολιώτες κλπ ας μάθουν ότι και το περπάτημα δεν βλάπτει ποτέ, απενατίας. Οι υπέργηροι, ασθενείς κλπ θα εξυπηρετούνται με την αστική συγκοινωνία…και όχι με τα ταξί ή τα ΙΧ των συγκενών τους. Άιντε πιά φτιάχτε την πόλη του αύριο για τα επόμενα 150 χρόνια κι αφτε πίσω τον “μεσαίωνα”!