Αρναούτογλου: H “απάντηση” για τον καιρό των Χριστουγέννων

Πολλά σύννεφα αλλά και αρκετά ανοίγματα θα έχει ο καιρός το Σάββατο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα,  από το πρωί του Σαββάτου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στα ΝΑ της χώρας και αυξημένη συννεφιά στα κεντρικά με κάποιες βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τα ανατολικά της Θεσσαλίας και στη δυτική – κεντρική Μακεδονία.

Περισσότερες βροχές αναμένονται στην Πιερία, ενώ από το μεσημέρι και μετά τα ανοίγματα στην ανατολική Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερα.

Το βράδυ θα βρέχει τόσο στα δυτικά όσο και στην Πιερία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ στα δυτικά 6-7 μποφόρ, ανατολικοί στο Θερμαϊκό και στο Αιγαίο βόρειοι στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 15 βαθμούς στα ηπειρωτικά στους 10 με 11 στα βόρεια και στους 18 με 19 στα δυτικά και νότια.

Σχετικά με την Αττική, θα έχει κατά διαστήματα συννεφιές και οι άνεμοι θα είναι ΒΑ στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι μουντός από το πρωί με βροχές στην Πιερία. Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά το πρώτο μισό της μέρας καθώς αναμένονται σημαντικές βροχές. Η θερμοκρασία στους 15-16 βαθμούς στα κεντρικά, 18 στα δυτικά και στους 15 στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα, «άνοιξε-κλείσε» του καιρού με βροχές ξανά στα δυτικά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη από τα δυτικά νέα σύννεφα με ροή προς τα ανατολικά. Βροχές αναμένονται και στην Πιερία. Η θερμοκρασία στους 15-16 στα κεντρικά στους 10 με 14 στα βόρεια και στους 17 στα νότια.

Τέλος, την Τετάρτη ξανά πυκνά σύννεφα στα δυτικά με άστατο καιρό. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα βόρεια και στα νότια θα είναι στους 19.

O καιρός μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου στην Ελλάδα φαίνεται να είναι ήπιο και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κρύο, ενώ μίλησε και για το τι μπορεί να περιμένουμε τα Χριστούγεννα.

«Δεν μπορώ να απαντήσω από τώρα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα στην Ευρώπη καιρικά και τίποτα δεν προδικάζει τον καιρό των Χριστουγέννων. Υπάρχουν κομμάτια κρύου αέρα που περιφέρονται στην Ευρώπη, αλλά θα δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.