Αρναούτογλου-καιρός: «Ανησυχητικό» αυτό που βρίσκεται μπροστά μας

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου σχετικά με την αυριανή (6/10) μέρα τονίζει, ότι θα υπάρχει συννεφιά σε όλη την χώρα, που θα δώσει (ίσως) κάποιες βροχές μόνο στα πολύ νότια, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δε θα υπάρξουν φαινόμενα, με τους ανέμους έως 8 μποφόρ και τη μέγιστη θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει κάποιες συννεφιές με πιθανότητα μικρής και ελαφριάς βροχόπτωσης στις βορειότερες περιοχές ενώ δυνατός και ψυχρός αναμένεται ο βοριάς στο λεκανοπέδιο κυρίως στα ανατολικά.

Στη Θεσσαλονίκη παρά τη συννεφιά η πιθανότητα ελαφριάς βροχής είναι υπαρτή αλλά μικρή και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 24 βαθμών κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανοικτά της Χαλκιδικής μπορεί να φράσουν και τα 6.

O καιρός μέχρι και το Σάββατο θα είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με μια παρατεταμένη ανομβρία ενώ την προσεχή Δευτέρα η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει ξανά μέχρι και τους 27 βαθμούς!!!

Προς 14 του μηνός υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποιες βροχές προς τη δυτική Ελλάδα αλλά μέχρι και τα μέσα του μήνα δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από πλευράς βροχοπτώσεων ή φαινομένων.

Η τάση αυτή, της παρατεταμένης δηλαδή ανομβρίας είναι ανησυχητική για τους γεωργούς που περιμένουν πώς και πώς κάποιες «κανονικές» βροχές αυτή την εποχή. Μάλιστα, όπως είπε, πολλοί από αυτούς του στέλνουν μηνύματα, αγωνιώντας για τις καλλιέργειές τους, ρωτώντας τον πότε επιτέλους θα υπάρχουν κάποιες βροχές στη χώρα.

Ο ίδιος τονίζει ότι η “μόνη ελπίδα” είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί στη βόρεια Ευρώπη προς τα μέσα του μήνα και μετά, που πιθανώς θα φέρει κάποιες καιρικές αλλαγές, χωρίς όμως αυτό να είναι ακόμη βέβαιο.

Η μόνη εξαίρεση είναι η νότια Ελλάδα και η Κρήτη που πιθανόν τις επόμενες ημέρες να δει κάποια μεμονομένα φαινόμενα βροχοπτώσεων.

Πηγή: aftodioikisi.gr