Αρναούτογλου: Προσοχή αύριο! Πολύ ισχυροί άνεμοι!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΡΙΠΑΙΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ – ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΗΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΒΡΟΧΗΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ) ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ!
– Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς!
– Οι φυλωσιές στα δέντρα είναι ακόμα σε αρκετές περιοχές πυκνές, οπότε αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Στις περιοχές δε όπου τα δέντρα αυτή την περίοδο έχουν χάσει τα φύλλα τους και αιωρούμενα από τον άνεμο θα βρεθούν πάνω σε βρεγμένο οδόστρωμα οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κάνουν να είναι τόσο ολισθηρό όσο και το χιόνι!
– Ειδικά οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, στις ισχυρές ριπές ανέμου σε ανοιχτές τοποθεσίες (π.χ. πάνω σε γέφυρες).
– Καλό θα είναι επίσης οι ιδιοκτήτες και οι κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού!
Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά και με την εξέλιξη του καιρού γενικώς..ρίχνετε μια ματιά εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Για να μην χάνετε τον…καιρό σας!

Με εκτίμησηΣάκης Αρναούτογλου