Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ομογενείς γιόρτασαν την «Ανάσταση» του Παπά του Λαού (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκατοντάδες μέλη, στελέχη και φίλοι της κοινότητας της Αναλήψεως στο Fairview της Νέας Ιερσεης, καθώς επίσης αστυνομικοί και πυροσβέστες το απόγευμα της Κυριακής, 17 Μαϊου 2020, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου του McDonald’s και του CVS, επί της Λεωφόρου Μπέργκεν, το οποίο θύμισε σε όλους τις προ κορωνοϊού εποχές.

Στη συνέχεια σχημάτισαν μια ατέλειωτη αυτοκινητοπομπή και πέρασαν με γαλανόλευκες και με πανό μπροστά από το ναό και γιόρτασαν με τον δικό τους τρόπο τη νίκη με τον κορωνοϊό του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου, π. Χρήστου Παππά.

Οι σειρήνες των οχημάτων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αναστάτωσαν τους πάντες και όλοι βγήκαν στα παράθυρα να δουν τι συμβαίνει.

Ο π. Χρήστος Παππάς το πρωί της Κυριακής τέλεσε την Θεία Λειτουργία και επέστρεψε σπίτι χωρίς καν να φανταστεί την έκπληξη που ετοίμαζαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα στελέχη της κοινότητας.

Λίγο μετά τις 3.00 μ.μ. έφτασε στο ναό προκειμένου να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση, χωρίς ποτέ του να φανταστεί τις συγκινητικές στιγμές που θα ακολουθούσαν.

Μόλις άρχισαν οι σειρήνες η πρεσβυτέρα και τα άλλα στελέχη τον κάλεσαν να βγει έξω και δεν πίστευε στα μάτια του.

Οι πρωτεργάτες αυτής της εκδήλωσης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Χρήστο Παππά που νίκησε τον κορωνοϊό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα μέλη και τα στελέχη της κοινότητας παρήλαυναν με τα οχήματά τους, με τις γαλανόλευκες και με τα πανό, ενώ οι μαθητές του έδιναν τα σκίτσα με τις ευχές υπέρ της ταχείας ανάρρωσης.

Ο π. Χρήστος άλλοτε τους έστελνε φιλιά, άλλοτε σηκωνόταν όρθιος και πλησίαζε τα αυτοκίνητα και εισέπραττε τις ευχές «σιδερένιος», «καλώς όρισες, π. Χρήστο», «σε αγαπάμε».

Η αυτοκινητοπομπή διήρκησε πάνω από τρία τέταρτα της ώρας και ο π. Χρήστος κάθε λίγο και λιγάκι αναφωνούσε: «Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Ποιος το διοργάνωσε;».

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αρκετοί από τους παρελαύνοντες προέρχονταν από τις γειτονικές περιοχές και προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση η προσέλευση του ύπατου ταμία της ΑΧΕΠΑ και μέλους του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Σάββα Τσίβικου που ήρθε από τη Νότια Νέα Ιερσέη.

Μόλις αποχώρησαν τα περιπολικά της Αστυνομίας και το οχήματα της πυροσβεστικές οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, εν μέσω δακρύων χαράς και συγκίνησης ευχήθηκαν «σιδερένιος» στον π. Χρήστο.

Ο Γολγοθάς και η Ανάσταση

Ο π. Χρήστος Παππάς, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις την Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, αισθάνθηκε αδιαθεσία και η πρεσβυτέρα τον οδήγησε στο νοσοκομείο με εμφανή τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και άρχισαν οι εντατικές θεραπείες. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η κατάσταση επιδεινώθηκε και μέχρι και την Κυριακή των Βαϊων νοσηλευόταν σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την Κυριακή των Βαϊών ξέφυγε από την μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του βελτιωνόταν μέρα με την ημέρα.

Την Μεγάλη Πέμπτη επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη για όλους όσους προσευχήθηκαν υπέρ της ανάρρωσής του, καθώς επίσης και για τον φύλακα άγγελό του, τον πνευμονολόγο Δρα. Θεοφάνη Παύλου που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και καθοδηγούσε την ιατρική ομάδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Ο π. Χρήστος Παππάς ενώ αποχωρεί από το ράλι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Γυμνάσιου τον εξέπληξαν ευχάριστα και αντί των ευχετήριων καρτών ετοίμασαν ένα βίντεο με τις ευχές τους υπέρ της ταχείας ανάρρωσης.

«Είχα ελάχιστες πιθανότητες να ζήσω»

Μετά την παρέλαση των οχημάτων ο π. Χρήστος μίλησε στις «Αναμνήσεις» και εξέφρασε και δημοσίως την ευγνωμοσύνη για την έκπληξη της χρονιάς.

«Γι άλλο ήρθα και άλλο βγήκε. Μου είπαν έχουμε μια σύσκεψη και όταν άρχισαν οι σειρήνες δεν πίστευα στα αφτιά και στα μάτια μου. Συγκινήθηκα με τόσον κόσμο που ήρθε να μου συμπαρασταθεί. Χάρηκα πάρα πολύ για την αγάπη των ανθρώπων. Όπως στο νοσοκομείο έτσι και σήμερα με συγκίνησαν με τις ευχές και με τα text και τα μηνύματα» επεσήμανε.

Σε πρώτο πλάνο η Θέμις Κοντολιού, η πρεσβυτέρα Μαρία και ο π. Χρήστος Παππάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για την πορεία της υγείας του επεσήμανε: «Είναι ακριβώς τέσσερις εβδομάδες που βγήκα από το νοσοκομείο και η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με την ημέρα. Κουράζομαι περισσότερο από πριν όπως τώρα που συγκινήθηκα. Ένα από τα κατάλοιπα της ασθένειας είναι ότι χωρίς να κάνεις τίποτε αισθάνεσαι κούραση. Αλλά Δόξα Σοι ο Θεός και την προηγούμενη Κυριακή και σήμερα λειτούργησα κανονικά. Ασφαλώς με λίγη δυσκολία, αλλά τα κατάφερα».

«Επιτρέψτε μου για μια ακόμη φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για όλους όσους προσευχόντουσαν  μαζί μου. Συγκινήθηκα διότι ακόμη και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος μου έστειλε γράμμα συμπαράστασης καθώς επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος συνεχώς τηλεφωνούσε και ήταν ενήμερος της πορείας της υγείας μου. Αδελφοί ιερείς και όλος ο κόσμος και στην Ελλάδα και εδώ με τις προσευχές τους μου έδωσαν και μου δίνουν δύναμη και κουράγιο».

«Νομίζω ότι ζω εξ αιτίας των προσευχών των ανθρώπων, οι οποίοι από παντού προσεύχονταν να γίνω καλά. Οι προσευχές τους έπιασαν τόπο διότι είχα ελάχιστες πιθανότητες να ζήσω», κατέληξε.

Στιγμιότυπο από το ράλι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ράλι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Χρήστος ενώ χαιρετά με συγκίνηση τον κόσμο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ράλι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ράλι για τον Παπά του λαού, π Χρήστο Παππά που νίκησε τον κορωνοϊό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή: anamniseis.net