Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία: Σε αμόκ ο 19χρονος Χρήστος-Αλέξανδρος, σκότωσε τους γονείς του μέσα στο σπίτι τους

Ένας 19χρονος ελληνικής καταγωγής στη Φλόριντα σκότωσε τους γονείς του στο σπίτι τους και στη συνέχεια ενεπλάκη σε ένοπλη σύγκρουση με αστυνομικούς, κατά την οποία πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Η τραγωδία μεταδόθηκε από τη «New York Post», η οποία ανέφερε ότι ο Christos Alexander Themelis Jr. πρώτα πυροβόλησε θανάσιμα τον 51χρονο πατέρα του, Christos Byron Themelis, μέσα στο σπίτι τους, και στη συνέχεια τη 48χρονη μητέρα του, Rebecca Ann Themelis, στην αυλή τους, ενώπιον αστυνομικών, πριν αυτός ο ίδιος πέσει θύμα των αστυνομικών πυροβολισμών το βράδυ του Σαββάτου.

Αρχικά, οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα σπίτι μετά από αναφορά στο 911 από τη μητέρα του δράστη, η οποία ανέφερε ότι ο γιος της είχε πυροβολήσει τον σύζυγό της και ότι ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σερίφη Chad Chronister.

Η μητέρα βρισκόταν στην μπροστινή αυλή, όταν ο γιος της την πλήγωσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Παρά τις οδηγίες των αστυνομικών να πλησιάσει προς αυτούς, δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι αυτούς. Στη συνέχεια, ο 19χρονος γιος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με αντίπυρα.

Κατά την επίθεση και την ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με τις αρχές, ο 26χρονος αστυνομικός Shane McGough δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι. Οι συνάδελφοί του προσέφεραν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, δέσανε τον τραυματισμένο πριν τον μεταφέρουν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο.

«Με χτύπησε», ανέφερε ο McGough, ενώ μαινόταν από τον πόνο, όπως καταγράφεται στο βίντεο.

Themelis τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τέσσερις αστυνομικούς. Μετά τον τραυματισμό του, επιστράφηκε πίσω προς το σπίτι και εισήλθε μέσα. Στη συνέχεια, η ομάδα SWAT εισήλθε επίσης στο σπίτι, όπου ανακάλυψε τον ίδιο και τον πατέρα του νεκρούς από πυροβολισμούς.

Αναφέρεται ότι ο Themelis υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο McGough, ο οποίος εργαζόταν ως κτηνίατρος στο γραφείο του σερίφη εδώ και δύο χρόνια, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να αφαιρεθεί η σφαίρα από το πόδι του.

Στον εν λόγω δράστη, ο οποίος είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των αρχών και στο παρελθόν, είχε επιβληθεί απαγόρευση οπλοκατοχής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σερίφη.

«Πώς είχε πρόσβαση σε οποιονδήποτε τύπο πυροβόλου όπλου, για να μπορέσει να ασκήσει τέτοιου είδους βία εδώ απόψε;», αναρωτήθηκε ο σερίφης, αποκαλώντας τον νεαρό «τέρας».

Ο Chronister χαρακτήρισε την κατάσταση «πραγματικά τρομακτική».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταχεία ανταπόκριση των αστυνομικών μας μετρίασε την απειλή για τους τριγύρω», κατέληξε ο σερίφης.

πηγή: enimerotiko.gr