ΑΤ Ομονοίας: Ο Κούγιας στον ΑΝΤ1 για την 19χρονη, την “φαντασίωση” και τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Δηκτικά σχόλια του ποινικολόγου, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μη προφυλάκιση των αστυνομικών, μετά από την καταγγελίαμ φοιτήτριας για βιασμό της, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

ΑΤ Ομονοίας: Ο Κούγιας στον ΑΝΤ1 για την 19χρονη, την “φαντασίωση” και τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

 

Στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε την Παρασκευή ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σχετικά με την καταγγελία βιασμού 19χρονης μέσα στο ΑΤ Ομονοίας και την μη προφυλάκιση των δύο αστυνομικών που συνελήφθησαν για την υπόθεση, διάσταση στην οποία δόθηκε και πολιτική χροιά, τόσο με συγκέντρωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όσο και με την αντιπαράθεση του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Δρίτσα.

Απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου, με τον οποίο έχουν ραντεβού την Κυριακή, στις 00:30, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι τους δύο αστυνομικούς, τους αντιμετώπισαν «ο αυστηρότερος εισαγγελέας» και ένας από τους πιο αυστηρούς ανακριτές.

Δεν θέλησε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της 19χρονης, για την οποία είπε προ ημερών ότι «εκπλήρωσε μια φαντασίωσή της», σημειώνοντας πάντως ότι «όποιος διαβάσει την δικογραφία, θα πει το ίδιο πράγμα».

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ωστόσο «Τι νομίζετε; Ότι ξαφνικά οι δικαστές βλέπουν βιαστές και τους αφήνουν ελεύθερους. Όσες υποθέσεις βιασμών είχα τα πρώτα 45 χρόνια της δικηγορίας μου, έχουν προκύψει τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε στα δικαστήρια για να βοηθήσουμε τους δικαστές και συμπάσχουμε μαζί με τους δικαστές, είναι ανυπόφορη η κατάσταση».

Σχολιάζοντας δηκτικά τις «πολιτικές παρεμβάσεις» για υποθέσεις που χειρίζεται η Δικαιοσύνη, ο Αλέξης Κούγιας είπε «δεν πρέπει να λεγόμαστε ποινικολόγοι, πρέπει να λεγόμαστε πολιτικοποινικολόγοι. Μεταφέρονται οι υποθέσεις στην Βουλή. Άνθρωποι χωρίς να ξέρουν τις δικογραφίες, αγνοούν την Δικαιοσύνη, αγνοούν τους δικαστές, αγνοούν τους εισαγγελείς, βγαίνουν στην τηλεόραση και κάνουν κρίση πάνω σε δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι αντισυνταγματικό».

«Δεν μπορεί κάθε φορά που βγαίνει μια απόφαση που δεν σου αρέσει, να βγαίνεις και να στέλνεις την Νεολαία σου να κάνει συγκεντρώσεις», είπε δηκτικά ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακολουθήστε τον διάλογο του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Πηγή: ant1news.gr