Συναγερμός έχει σημάνει στο Ληξούρι μετά τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για 2 νεαρά άτομα, εκ των οποίων ο ένας εργάζεται στην εστίαση.

Στο Νοσοκομείο Αργοστολίου σπεύδουν τις τελευταίες ώρες δεκάδες άτομα, στενές επαφές των δύο νεαρών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό,  προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, τα κρούσματα είναι ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο της περιοχής και ένας νεαρός επισκέπτης του νησιού, ο οποίος φέρεται να έχει προηγουμένως επισκεφθεί νησί των Κυκλάδων.

Μετά τη διάγνωση, άνθρωποι με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες οι δύο άνδρες άρχισαν να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου για να υποβληθούν σε τεστ, με την ανησυχία για πιθανή διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή της Κεφαλλονιάς να είναι μεγάλη μεταξύ των κατοίκων. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται γύρω στα 50 άτομα τα οποία και εξετάζονται.

Μέχρι στιγμής όλοι τίθενται σε κατ’οίκον περιορισμό, ενώ από τα αποτελέσματα των τεστ αναμένεται να αποσαφηνιστεί η διασπορά του ιού στο Ληξούρι και η ανάγκη για περαιτέρω ιχνηλάτηση.

Πηγή: https://www.news4health.gr/

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: 2 ακόμη κρούσματα κορωνοιού
Επόμενο άρθροΠώς οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας έγιναν εστίες κορονοϊού