Αθωώθηκαν πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχοι που είχαν κόψει δέντρα

Στο Εδώλιο του κατηγορουμένου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, κάθισαν, ο πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Περιθωρίου, καθώς και ένας υπάλληλος του δασαρχείου, μετά από μήνυση που κατέθεσε κάτοικος του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα ο κάτοικος μήνυσε τον πρώην δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο, τους τότε αντιδημάρχους, Περιβάλλοντος Ανδρέα Κοτσανά, και Χάλκειας Π. Πολονύφη, τον πρόεδρο του Περιθωρίου, Θόδωρο Ντέκα και τον υπάλληλο του δασαρχείου, επειδή έκοψαν κάποια δέντρα που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου που έχει μετατραπεί σε κοινοτικό ιατρείο και της εκκλησίας που βρίσκεται δίπλα, καθώς και στην απέναντι πλευρά, επί της παλιάς Εθνικής Οδού, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όπου είναι η βρύση και σταματούν πολλοί οδηγοί για να ξεκουραστούν, ενώ παλιότερα είχαν πάγκους αρκετοί μικροπωλητές.

Επειδή σε κάθε έντονη κακοκαιρία έπεφταν κλαδιά, ο πρόεδρος απέστειλε έγγραφο προς το δασαρχείο, αλλά και προς τον δήμο, προκειμένου να κλαδευτούν τα δέντρα για να μην είναι επικίνδυνα τόσο για τα κτίρια όσο κυρίως για τους περαστικούς. Το δασαρχείο έκανε αυτοψία και διαπίστωσε ότι κάποια από αυτά ήταν σάπια και ήταν θέμα χρόνου να πέσουν προκαλώντας ζημιές ακόμα και ατύχημα. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο να κοπούν και να αντικατασταθούν με καινούργια όπως και έγινε, σύμφωνα και με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο Δικαστήριο.

Ωστόσο ο κάτοικος όταν είδε ότι κοπήκαν τα δέντρα, κατέθεσε μήνυση διότι θεώρησε ότι προκλήθηκε ζημιά στο περιβάλλον, ενώ, όπως είπε στην κατάθεσή του, ο ίδιος τα είχε φυτέψει πριν από πολλά χρονιά και τα πότιζε για να αναπτυχθούν και σήμερα τα είδε κομμένα χωρίς να υπάρχει, κατά την άποψή του, λόγος.

Το Δικαστήριο όμως δέχθηκε την άποψη των κατηγορουμένων, οι οποίοι προσκόμισαν αρκετά στοιχεία που έδειχναν ότι ο φόβος πτώσης αυτών των δέντρων ήταν μεγάλος, δεδομένου ότι τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών ήταν έντονα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα τόσο ο δήμος Ναυπακτίας, όπου ανήκει διοικητικά το Περιθώρι, όσο και ο δήμος Μεσολογγίου όπου βρίσκονται τα όρια μεταξύ των δυο δήμων, να κριθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για όλους αυτούς τους λόγους εκδόθηκε άδεια υλοτόμησης που προσκομίστηκε στο Δικαστήριο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και η Έδρα έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους.

Πηγή: aixmi-news.gr / sinidisi.gr