Αυτά είναι τα πιστόλια και τα μαχαίρια που βρέθηκαν μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας – Οργάνωναν αιματηρή απόπειρα απόδρασης! (pics)

Από χθες το βράδυ μέχρι νωρίς το πρωί κράτησαν οι έρευνες στις φυλακές της Κέρκυρας και συγκεκριμένα σε δύο πτέρυγες (κοινόχρηστους χώρους και κελιά). Αυτά που βρήκαν οι αστυνομικοί, τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό και προκάλεσαν ανησυχία…

Κι αυτό γιατί, ανάμεσα σε αυτά που βρέθηκαν μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας, ήταν και… πιστόλια! Όπλα, που σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν οι κρατούμενοι σε μεγάλη απόπειρα απόδρασης…

Κρυμμένα σε τοίχους ακόμα και σε… παπούτσι

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που σήμερα έδωσε στοιχεία αλλά και εικόνες στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, μαχαίρι και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Επίσης, κρυμμένα μέσα σε τοίχο κοινόχρηστου χώρου, βρέθηκαν: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, γεμιστήρας με 7 φυσίγγια και σιγαστήρας.

Σε κελιά και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους βρέθηκαν ακόμα: 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και φορτιστής, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης usb. Στον προαύλιο χώρο μέσα σε παπούτσι βρέθηκαν 19 αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων. Επίσης, βρέθηκαν 2 ξύλινα ρόπαλα.

Δείτε τις εικόνες που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα:

Οι πληροφορίες έλεγαν για απόπειρα αιματηρής απόδρασης

Στην επιχείρηση συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες που έφτασαν πριν από μία εβδομάδα στην Αστυνομία και οδήγησαν στην επιχείρηση, ήταν για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές αλλά και για απόπειρα αιματηρής  απόδρασης με τη χρήση πυροβόλων όπλων. Μάλιστα, για την απόπειρα απόδρασης, οι πληροφορίες μιλούσαν για συγκεκριμένο κρατούμενο. Πρόκειται για έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου…

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Πηγή: newsit.gr