Αυτό είναι ντροπή! Δείτε πώς μας σας κλέβουν στα πρατήρια

Τιμές καυσίμων: Αισχροκερδεί ένα στα 4 πρατήρια καυσίμων. Αυξήθηκαν κατά 40% τα καύσιμα σε ένα χρόνο. Σε απελπισία οι οδηγοί.

Tο ράλι στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται δημιουργώντας ανησυχία τόσο στους πολίτες όσο και στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία των τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων από τη ΔΙΜΕΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι σε 137 ελέγχους που έγιναν σε πρατήρια καυσίμων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι 64 και εξ αυτών διαπιστώθηκαν 17 παραβάσεις για αισχροκέρδεια. Ουσιαστικά, το 26%, δηλαδή 1 στα 4 πρατήρια καυσίμων αισχροκερδεί, καθώς κινείται πάνω από το όριο κέρδους που είχε τον Αύγουστο του 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι απέναντι στις πολύ χαμηλές τιμές, διαμηνύοντας ότι θα γίνουν έλεγχοι και σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη χώρα υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι στιγμής «πέφτουν» πρόστιμα των 5.000 ευρώ στα πρατήρια που αισχροκερδούν. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχουν βεβαιωθεί συνολικά πρόστιμα ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος είναι υπότροπος το πρόστιμο τετραπλασιάζεται.

Αυξήθηκαν κατά 40% τα καύσιμα σε ένα χρόνο
Για την αμόλυβδη βενζίνη, η μέση πανελλήνια τιμή ήταν πριν λίγες μέρες στο 2,27, ενώ πριν ένα χρόνο ήταν στο 1,60, μια αύξηση της τάξης του 40%.

Ενδεικτικά, πάντα για την αμόλυβδη, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Κυκλάδες: 2,45
  • Μήλος 2,62
  • Δωδεκάνησα 2,40
  • Ρέθυμνο 2,32
  • Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου 2,49
  • Αθήνα 2,25
  • Νέα Σμύρνη 2,43

Τιμές καυσίμων: Μήπως σας έβαλαν νοθευμένη βενζίνη; Πώς θα το καταλάβετε

Η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη και φυσικά οι επιτήδειοι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να γεμίσουν την αγορά με νοθευμένη βενζίνη…

Δυστυχώς, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), δεν είναι λίγοι οι πρατηριούχοι που προσπαθώντας να μεγιστοποιήσουν το κέρδος, επιλέγουν να ρίξουν την ποιότητα των καυσίμων τους ή να κάνουν λαθρεμπορία.

Οι πρατηριούχοι και τα συνεργεία συνιστούν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το σημείο ανεφοδιασμού που επιλέγουμε για το όχημα μας, αφού κινδυνεύουμε από επιτήδειους.

Το πρώτο σημάδι που χτυπά συναγερμό είναι το λαμπάκι του κινητήρα, το οποίο θα ανάψει μετά την αποχώρησή σας από το πρατήριο.

Έπειτα υπάρχουν τρία σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα:

  • μπορεί να διακριθεί ακόμα και με γυμνό βλέμμα
  • περίεργη συμπεριφορά του κινητήρα
  • αυξημένη κατανάλωση για διαδρομές που γνωρίζουμε την ποσότητα καυσίμου που χρειαζόμαστε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε την οδική ώστε να μεταφέρει το όχημά σας στο συνεργείο.

Πηγή: xristika.gr