Αυτός είναι ο ανιψιός του Παρίση που έφυγε από τη ζωή-Ένας σπουδαίος επιστήμονας

Στα 43 του χρόνια “έφυγε” χθες από τη ζωή ο Δρ Ηλίας Βισβίκης, ανηψιός του τ. δημάρχου και προέδρου της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρου Παρίση, ένας σπουδαίος επιστήμονας αναγνωρισμένος από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια  του Κόσμου.

Ο Δρ Ηλίας Βισβίκης ήταν ο σύζυγος της ανηψιάς του Ευαγγελίας Παρίση (κόρη του αδελφού του Θανάση) και τους τελευταίους μήνες έδινε τη δική του μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο καθηγητής Ηλίας Βισβίκης

Ηταν καθηγητής Οικονομικών και Διευθυντής του Γραφείου Εκπαιδευτικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Σάρτζα (American University of Sharjah) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατοικούσε στο Ντουμπάϊ μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, 4 και 7 ετών.

Επίσης ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο ICMA Center-Henley Business School του Πανεπιστημίου του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είχε διετελέσει Καθηγητής (2015-2017) και Αναπληρωτής Καθηγητής (2012-2015) Ναυτικής Οικονομίας και Διαχείρισης Κινδύνων και Διευθυντής Εκτελεστικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης (2012-2017) στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (WMU) στο Malmö ( Σουηδία).

Είχε διδακτική εμπειρία τόσο σε μεταπτυχιακά (MSc και MBA) όσο και προπτυχιακά (BSc) επίπεδα, από διάφορα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, όπως το Βέλγιο, την Κίνα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο, σε τομείς όπως Χρηματοοικονομική Διαχείριση, Επενδύσεις, Διαχείριση Κινδύνων, Παράγωγα, Οικονομική Οικονομετρία και Πρόβλεψη, Οικονομική Μοντελοποίηση, Ποσοτικές Μέθοδοι, Χρηματοδότηση Ναυτιλίας, Παράγωγα Παράγωγα.

O “H” στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια  στον Αλέξανδρο και τον Θανάση Παρίση και στους υπόλοιπους οικείους του εκλιπόντος.

Πηγή: kefalonianmantata