Η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, χαιρετίζει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ιθάκης και Κεφαλονιάς, που ελήφθησαν στις 23/4/19 και 24/4/19 αντίστοιχα, με τις οποίες συντάσσονται με το ΟΧΙ στις εξορύξεις, ΟΧΙ στην καταστροφή.

Η υιοθέτηση από τα δυο Δημοτικά Συμβούλια των νησιών μας του συνοπτικού ψηφίσματος μας που αποτελεί μέρος γενικότερων θέσεων και επιχειρημάτων για τις καταστροφικές συνέπειες των εξορύξεων, εκτιμούμε πως έρχεται ως αποτέλεσμα της μεγάλης κινητοποίησης συμπολιτών μας κατά των εξορύξεων και της συλλογής χιλιάδων υπογραφών για τον σκοπό αυτό.

Οι αποφάσεις αυτές των Δ.Σ, γνωρίζουμε καλά σε ποια εποχή ελήφθησαν, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, όπως και ότι από μόνες τους δεν αρκούν για να σταματήσουν το εξορυκτικό έγκλημα που πλησιάζει. Είναι όμως σημαντικές και δυναμώνουν την προσπάθειά μας για ένα Ιόνιο ελεύθερο, καθαρό και παντοτινό.

Με το δεδομένο λοιπόν, ότι οι δυο αυτές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δεν ήταν και δεν είναι αφετηρία, ούτε φυσικά και το τέλος του αγώνα μας, συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ελπίζουμε ακόμη πιο πολλοί/ες, ακόμη πιο δυναμικά, μέχρι το οριστικό σταμάτημα των εξορύξεων, να γίνει η δική μας πολιτική και κοινωνική παρακαταθήκη για ένα μέλλον χωρίς εξορύξεις υδρογονανθράκων, στο Ιόνιο και παντού.

Συνεχίζουμε δυναμικά….