Χαλαρώνουν τα μέτρα και στις εκκλησίες – Αυξάνεται το όριο των πιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Ιουνίου και θα προβλέπει ότι ο μέγιστος αριθμός των πιστών στους ναούς θα είναι 100 άνθρωποι από 50 που είναι σήμερα

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα στις εκκλησίες, θα προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι τέλος Ιουνίου του 2020. Σε αυτή προβλέπεται να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα βρίσκονται ταυτόχρονα εντός των ναών. Το ανώτατο όριο ορίζεται σε 100 άτομα από 50 που είναι σήμερα. Η διαφοροποίηση αυτή λαμβάνει χώρα καθότι αλλάζει ο συσχετισμός ατόμων ως προς τα τετραγωνικά μέτρα των ναών.

Έτσι θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. και όχι ένα άτομο ανά 10 τ.μ., όπως ίσχυε έως σήμερα. Με την αλλαγή αυτή, δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων να λαμβάνουν μέρος στα Μυστήρια της Εκκλησίας.  Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα ΚΥΑ λήγει την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Πηγή: ethnos.gr