Χαλκιδική: «Τι τέρας είναι αυτό εδώ;» – Η στιγμή που τεράστια φάλαινα εμφανίζεται μπροστά σε σκάφος

Προς μεγάλη τους έκπληξη, δύο φίλοι ψαράδες από την Χαλκιδική, είχαν μια αναπάντεχη συνάντηση με ένα τεράστιο κήτος, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής ανάμεσα από Βουρβουρού και το νησάκι της Αμμουλιανής.

Αρχικά θεώρησαν πως επρόκειτο για αναποδογυρισμένη βάρκα και άμεσα έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Φτάνοντας όμως σε κοντινή απόσταση, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως επρόκειτο για ένα τεράστιο κήτος, το οποίο έκανε απλώς την βόλτα του. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Οι ανάλογες εικόνες στη Μάνη

Μία φάλαινα φυσητήρα αντίκρισαν έκπληκτοι το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2020 οι επιβάτες του φουσκωτού “Fronto” ανοικτά του Μέζαπου, μόλις λίγα μίλια από τον Γερολιμένα. Βρέθηκε μπροστά τους ένα από τα πιο εντυπωσιακά θηλαστικά του πλανήτη, μια φάλαινα περίπου 18-20 μέτρων, με ένα πελώριο σώμα μεγάλου βάρους και άρχισε για αρκετή ώρα να κάνει παιχνίδια μπροστά τους!

Ελιγμούς, βουτιές και έναν χαρακτηριστικό θόρυβο που έκανε να φυσήξει το νερό. Οι ειδικοί λένε πως ήταν αρσενική αφού ήταν μόνη και είχε μεγάλο μέγεθος. Ευτυχώς που μέσα στην μεγάλη χαρά τους και την αδρεναλίνη στα ύψη, πρόλαβαν και πήραν τα κινητά τους και κράτησαν στη μνήμη αλλά και στον υπολογιστή τους για πάντα αυτή την μοναδική “συνάντηση”.

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών ”κήτη” όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2.250 μ.

    

Πηγή: newsit.gr