Χιονιάς… σε δύο δόσεις! Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Αγριεμένος είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα, με τη “Ζηνοβία” να έχει φέρει… για τα καλά τον χειμώνα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα αναμένονται πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να δούμε σε ποιες περιοχές έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να πέσουν πάνω από 20 mm βροχής και αυτό για όλο το 24ωρο.

Καιρός: Πού θα χιονίσει σήμερα

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Το κύμα του χιονιά έρχεται σε δύο κύματα, ένα σήμερα το πρωί και το άλλο τη Δευτέρα μεσημέρι – απόγευμα με μεγαλύτερα ύψη χιονιού, αλλά και με τάση ύφεσης το βράδυ.

Βάσει του εκτάκτου δελτίου, οι -κατά διαστήματα ισχυρές- βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Πηγή: https://hnms.eu/