Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι – “Απαγορευτικό” για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που έχει βουλιάξει από κόσμο

Η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι στιγμής γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα, τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Όπως είναι γνωστό υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου μέχρι και τη Δευτέρα (6.1.2020). Οι οδηγοί που θα κινηθούν το διήμερο αυτό στην εθνική οδό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους αλυσίδες και να ξέρουν να τις τοποθετούν.

Ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία

Η Βοιωτία θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του χιονιά όπου τις επόμενες ώρες θα πέσει πολύ χιόνι, στις ίδιες περιοχές που “χτύπησε” και το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας. Χιόνι θα πέσει και στη Φθιώτιδα, κυρίως στη Λοκρίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα ο χιονιάς θα πολιορκήσει τη Λαμία, αφού το χιόνι θα φτάσει μέχρι τις παρυφές της πόλης.

“Μπλόκο” στην είσοδο του ΧΚ Παρνασσού

Το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό βουλιάζει από κόσμο και οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας αποφάσισαν να το αποσυμφορήσουν, αφού τις επόμενες ώρες θα πέσει πολύ χιόνι στην ευρύτερη περιοχή και υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι εκδρομείς.

Έτσι λοιπόν από τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (5.1.2020) απαγορεύτηκε η είσοδος στο ΧΚ και σιγά – σιγά τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η σταδιακή αποχώρηση των εκδρομέων ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην επιστροφή με τον χιονιά, που θα είναι σε εξέλιξη με ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, αλλά της βόρειας και νότιας Λοκρίδας.

πηγή: lamiareport.gr