Χίος – Λέσβος: «Κλεφτοπόλεμος» των κατοίκων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ (βίντεο)

Έκρρυθμή παραμένει η κατάσταση σε Χίο και Λέσβο, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονται με κατοίκους στα σημεία που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δημιουργηθούν οι κλειστές δομές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον «Αστραπάρη» μέχρι αργά το απόγευμα υπήρχαν διαρκείς αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή Φλώρι του Αίπους στη Χίο.

Το σάιτ κάνει λόγο για πρωτοφανείς διαστάσεις αστυνομικής βίας σε βάρος των πολιτών της Χίου, καθώς απρόκλητα και άνευ λόγου γίνεται συνεχής χρήση χημικών.

Μάλιστα, σχολιάζει ότι τα ΜΑΤ δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία να «γονατίσουν» οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης των κατοίκων της Χίου με οποιοδήποτε μέσο.

Στην περιοχή επικρατεί κυριολεκτικά πανζουρλισμός, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδίδονται σε διαρκές κυνηγητό και συνεχή χρήση χημικών, όπου βλέπουν ότι υπάρχει η οποιαδήποτε κίνηση.

Ίδια εικόνα και στη Λέσβο

Όσον αφορά στη Λέσβο, μετά τα πρωινά επεισόδια, όπως αναφέρει το lesvosnews, αστυνομικοί και μηχανήματα καταστρέφουν το δάσος στο Διαβολόρεμα και υπάρχει ήδη καταγγελία προς τη δικαιοσύνη.Το ίδιο σάιτ, περιγράφει τα επεισόδια ως εξής: «Φωτιές στο δάσος, δακρυγόνα, συγκρούσεις, ματωμένα κεφάλια είναι η σύνοψη του σημερινού πρωινού για όλα όσα έγινα στην περιοχή Διαβολόρεμα από τα ΜΑΤ».

Επίσης, το σάιτ stonisi.gr αναφέρει ότι τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις κατά των κατοίκων που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, στην έτερη είσοδο προς την επιταγμένη έκταση της Καράβας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν όχι μία, αλλά δύο φορές, να διασπάσουν το πλήθος που διαμαρτύρεται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που επιχειρεί να φτιάξει η Κυβέρνηση της ΝΔ στη Λέσβο.

Πηγή: aftodioikisi.gr