Χώρους στάθμευσης αναζητά ο Δήμος | «Πονοκέφαλος» για τους οδηγούς το πάρκινγκ

•Έργο προτεραιότητας για το Τοπικό Συμβούλιο πόλης η δημιουργία πάρκινγκ
Τουλάχιστον τρία σημεία στάθμευσης θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Ζακύνθου, προκειμένου να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πόλη. Κάποιοι από αυτούς τους χώρους αν και δεν είναι πολύ κοντά στο κέντρο θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας και γι αυτό γίνεται προσπάθεια από τη δημοτική αρχή να συμφωνήσει ακόμα και με ιδιώτες, προκειμένου να δημιουργήσει χώρους στάθμευσης και να λύσει το πρόβλημα. Από την πλευρά του και το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε αυτό το θέμα. Άλλωστε η δημιουργία πάρκινγκ αποτελεί για το Τοπικό Συμβούλιο έργο προτεραιότητας.
Το θέμα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης ειδικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους οδηγούς των Ι.Χ, αφού πολλές φορές προκαλείται μποτιλιάρισμα, ενώ αναγκάζονται σε αρκετές περιπτώσεις να σταθμεύσουν αρκετά μακριά από τον προορισμό τους. Μάλιστα παρά τα συνεχή παράπονα των οδηγών προς τον Δήμο η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά χειροτερεύει. Ειδικά το καλοκαίρι το να κυκλοφορείς στην πόλη είναι ένας Γολγοθάς…

Δημήτρης Κουτσογιάννης – Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζακυνθίων
«Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δουλεύει για αυτό το θέμα. Υπάρχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και γίνεται πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η σκέψη μας είναι να φτιαχτούν περιφερειακά της πόλης διάφορα δημόσια πάρκινγκ που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, έτσι ώστε να αφήνουν τα οχήματα τους εκτός πόλης και από εκεί με διάφορους τρόπους, είτε περπατώντας, είτε με αστική συγκοινωνία να επισκέπτονται το αστικό κέντρο του νησιού. Πρέπει να δημιουργηθούν τουλάχιστον 2-3 χώροι στάθμευσης κατά την άποψη μου. Έχουμε έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες οικοπέδων, είτε για να τα νοικιάσουμε, είτε για να τα αγοράσουμε και να φτιάξουμε τα πάρκινγκ».

Κωνσταντίνος Πέττας – Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου
«Το Τοπικό Συμβούλιο καθώς και ο συνδυασμός του οποίου είμαι επικεφαλής, είχαμε πει ότι πρέπει να γίνουν πάρκινγκ περιφερειακά της πόλης. Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης και αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους. Αποτελεί άλλωστε και τη βάση για τη δημιουργία άλλων έργων μέσα στην πόλη. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές, δεν μπορούν να προχωρήσουν έργα, όπως η πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα και η ανάπλαση της Ταβουλάρη. Πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο και που υπάρχουν αυτοί οι χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως πάρκινγκ. Θεωρούμε ότι τόσο στην περιοχή των Καμινίων όσο και στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου θα πρέπει να διαμορφωθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης που θα είναι συνδεδεμένοι και με τη δημιουργία της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας».

Δημήτρης Πλατανιάς
«Πράγματι δεν βρίσκει ο κόσμος να παρκάρει όχι μόνο το καλοκαίρι που έχουμε και τους τουρίστες αλλά ούτε και τον χειμώνα. Πρέπει ο Δήμος να ενδιαφερθεί και να γίνουν κάποια πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης και να αρχίσουμε να περπατάμε και λίγο. Να μην θέλει ο καθένας να παρκάρει έξω από το μαγαζί που θέλει να ψωνίσει»…

Γιάννης Παυγέλος
«Το πρόβλημα της στάθμευσης είναι χρόνιο. Πρέπει να δοθούν λύσεις, γιατί είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που βασανίζει τους συμπολίτες μας. Ειδικά το καλοκαίρι, όταν έχω δουλειές, δεν μπαίνω στην πόλη με το αυτοκίνητο, γιατί ξέρω ότι θα ταλαιπωρηθώ. Επιλέγω πάντα το μηχανάκι, γιατί τουλάχιστον έτσι ξέρω ότι θα καταφέρω γρήγορα να τελειώσω τις υποχρεώσεις μου».

Πηγή: imerazante.gr