«Χριστός Ανέστη» -Το Αργοστόλι γιόρτασε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης με δεκάδες βεγγαλικά [εικόνες +βίντεο]

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν την τελετή της Αναστάσεως στη κεντρική πλατεία Αργοστολίου, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

 

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ έφθασε στο αεροδρόμιο, με ειδική πτήση της Aegean, το Άγιο Φως στη Κεφαλονιά.

Με πομπή και συνοδεία των μοτοσικλετιστών το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στον ιερό Ναό των Ταξιαρχών για την Αναστάσιμη Λειτουργία. Εκεί το παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος και ευλόγησε μ’ αυτό τους δεκάδες συγκεντρωμένους, που είχαν από νωρίς κατακλύσει τους γύρω δρόμους της εκκλησίας.

Μετά το “Δεύτε λάβετε φως” σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε στην πλατεία της πόλης. Γύρω από τη πλατεία δεκάδες πιστοί περίμεναν να ακούσουν το αναστάσιμο μήνυμα.

Ο Μητροπολίτης πλαισιωμένος από ιερείς της Μητρόπολης διάβασε το Ευαγγέλιο της Ανάστασης και έψαλε το “Χριστός Ανέστη” παρουσία των Αρχών του τόπου.

Πλήθος βεγγαλικών στόλισαν τον Κεφαλλονίτικο ουρανό σε μια εορταστική βραδιά.

Στη τελετή της Ανάστασης διακρίναμε, μεταξύ άλλων, το βουλευτή Παναγή Καππάτο με όλα τα μέλη της οικογένειας του, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή με τη σύζυγό του, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλα Βαλλιανάτο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σταύρο Σπάθη, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό, τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη, τον καθηγητή Πανεπιστημίου Ναπολέων Μαραβέγια με την οικογένεια του, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Θωμά, την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά Μαραγκάκη, τον συμπατριώτη μας Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής Μπάμπη Αλεξανδράτο, τον Σπύρο Γαλιατσάτο κ.α.

Το ekefalonia.gr εύχεται ολόψυχα σε όλους Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!

πηγή: ekefalonia.gr