Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: “Δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί”

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ερτ, «Στούντιο 4», βρέθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η νεαρή γυναίκα τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση με βιτριόλι μίλησε για το γεγονός που της άλλαξε την ζωή αλλά και την πορεία της θεραπείας της με χειρουργεία και επεμβάσεις που συνεχίζει ακόμα.

«Μου αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου. Δεν το κάνω για τους άλλους, με κάνει εμένα χαρούμενη. Όση ενσυναίσθηση και να είχα πριν το συμβάν, δεν ήξερα τον τρόπο για να τη διοχετεύσω.

Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Όταν συμβαίνει κάτι πολύ δύσκολο στους ανθρώπους, πρέπει για να αντέξουν να βγάλουν πράγματα από τη ζωή τους που τους «τρώνε» την ενέργεια. Δεν ξέρουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας», είπε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Στη συνέχεια εξομολογήθηκε: «Όταν φτάνεις στο μηδέν, μπορεί και υπό του μηδενός, δεν έχεις την πολυτέλεια να αφήσεις τον θυμό να σε κυριεύσει.

Αυτό μόνο κακό θα σου κάνει και θα σε κρατήσει πίσω. Ίσως, όταν νιώσω στο μέλλον ότι ξαναπατάω στα πόδια μου και νιώσω ασφάλεια στο θέμα της υγείας, φοβάμαι μήπως μου βγει αυτό το συναίσθημα. Δεν ξέρω αν θεωρείται υγιές το ότι δεν έχω περάσει από αυτό το μονοπάτι».

«Ακόμα και στο δικαστήριο είχα πει στον εαυτό και στην οικογένειά μου ότι δεν θέλω φωνές, δεν θέλω άσχημες καταστάσεις.

Ήθελα να πω στους δικαστές τι έχω περάσει και να φύγω. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη. Στις στιγμές του μεγάλου πόνου εκεί προφανώς έχω θυμώσει, έχω βρίσει και έχω φωνάξει», παραδέχτηκε σε άλλο σημείο η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τέλος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου απάντησε για το μέλλον των επεμβάσεων που πρέπει να κάνει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό ότι δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί και έχω αναζητήσει λύση στο εξωτερικό για να βάλω ένα πρόσθετο μέλος. Εδώ στην Ελλάδα έχουν την τεχνογνωσία σε τέτοια θέματα αλλά όχι την εμπειρία».

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο όσα είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου

συνέχεια στο fthis.gr