Δελφινάκι χάθηκε στην Αλόννησο και ζήτησε βοήθεια από τους ανθρώπους (video)

Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στην παραλία Γλυφά Στενή Βάλα στην Αλόννησο, όταν ένα μικρό δελφίνι βγήκε στην άκρη της παραλίας δείχνοντας έτσι πως ήθελε βοήθεια από τους ανθρώπους.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια κυρία στην άκρη της παραλίας είδε δίπλα της ένα μικρό δελφίνι να κολυμπάει και αρχικά ξαφνιάστηκε ευχάριστα, μέχρι που διαπίστωσε πως κάτι δεν πάει καλά.

Αμέσως ενημέρωσε την ΜΟΜ την εταιρία για την μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας, όπου υπεύθυνη των δράσεων στην Αλόννησο είναι η Ελένη Τούντα και εκείνη με την σειρά της αμέσως επικοινώνησε με την περιβαλλοντολογική οργάνωση «Αρίων», την γνωστή οργάνωση για την διάσωση και την περίθαλψη κητωδών από την οποία έσπευσαν αμέσως η πρόεδρος της οργάνωσης και καθηγήτρια κτηνιατρικής στο ΑΠΘ Νατάσσα Κομνηνού, αλλά και ο κτηνίατρος Ανδρέας Κυριαζής.

Όλοι μαζί, για πάνω από 6 ωρες παρέμειναν στα νερά του θαλάσσιου πάρκου της Αλοννήσου, του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και έστησαν μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του μικρού δελφινιού που κολυμπούσε στα ρηχά αφού είχε χάσει τον προσανατολισμό του .

Η διάσωση συνεχίζεται μέχρι τώρα και με βάρδιες θα κρατήσουν το δελφίνι στο νερό μέχρι να δουν ότι είναι καλά και να μπορέσει μόνο του να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον στα βαθειά.

Ρεπορτάζ: Μάγδα Τσέγκου

Πηγή: newsit.gr