“Δεν είμαι πλούσια και καταλαβαίνω”. Παρέδωσε πορτοφόλι με 1.550 ευρω που βρήκε και παρέδωσε μάθημα τιμιότητας

Όσκαρ τιμιότητας σε εργαζόμενη σούπερ μάρκετ που βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.550 ευρώ.

Παρά το γεγονός πως έχει ανάγκη τα χρήματα και δουλεύει σκληρά καθημερινά, απέδειξε για ακόμα μια φορά την εντιμότητά της. Η Λέσβος βρήκε στο πρόσωπό της, ακόμα ένα θέμα συζήτησης.

Η γυναίκα βρήκε και παρέδωσε ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα έξω από τη δουλειά της και το παρέδωσε αμέσως στην αστυνομία. Φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους σε δηλώσεις που έκανε.

Όπως είπε, στη θέση του ανθρώπου που το είχε χάσει θα μπορούσε να ήταν η ίδια. «Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να το κρατήσω» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Απριλίου, μια πρωταγωνίστρια μια γυναίκα εργαζόμενη στη Λέσβο.

Η Δέσποινα η οποία εργάζεται σε σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης, βρήκε στις 04:00 το πρωί στο πλακόστρωτο έξω από πολυκατάστημα, την ώρα που πήγε να πάρει το μηχανάκι της από το σημείο που το είχε παρκάρει, ένα πορτοφόλι με 1.550 ευρώ.

Η κοπέλα όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα stonisi.gr δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό για το τι έπρεπε να κάνει. Αμέσως πήγε στην αστυνομία και παρέδωσε το πορτοφόλι, μέσα στο οποίο υπήρχαν το δίπλωμα και η ταυτότητα του κατόχου του.

Οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν τον πολίτη που είχε χάσει το πορτοφόλι, ο οποίος άμεσα έσπευσε εκεί για να το παραλάβει.

«Στη θέση του ανθρώπου που έχασε το πορτοφόλι, θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Θέλω να πιστεύω πως όποιος και να το έβρισκε θα έκανε ίδιο πράγμα. Δεν είμαι πλούσια και καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο συμπολίτης μας είχε ανάγκη τα χρήματα αυτά».

συνέχεια στο enimerotiko.gr