«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι»: Σε τραγική κατάσταση ζευγάρι με αναπηρία, τους έκοψαν το ρεύμα για 434 ευρώ

Ζευγάρι με αναπηρία:Στην Μυτιλήνη, μια γυναίκα που βρίσκεται σε αμαξίδιο μαζί με τον σύζυγο της, ο οποίος έχει και αυτός αναπηρία 51%, είχαν βρεθεί χωρίς ρεύμα καθώς αδυνατούσαν να το πληρώσουν. Όμως η ανθρωπιά κάποιων συμπολιτών μας στάθηκε σανίδα σωτηρίας για το άτυχο ζευγάρι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Χατζηγεωργίου για το stonisi.gr, η διακοπή έγινε για 434 ευρώ κι ενώ γνώριζε η ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει άτομο με αναπηρία στο σπίτι.

Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία για χρέος 434 ευρώ

Όπως εξηγεί ο Χρήστος στην κάμερα του stonisi.gr είχε γίνει διακοπή και πριν μερικές εβδομάδες, όμως ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει τη ΔΕΔΔΗΕ ότι το σπίτι φιλοξενεί άτομο με σοβαρή αναπηρία και έτσι, αναφέρει, την επόμενη μέρα επανασυνδέθηκε το ρεύμα.

Στη συνέχεια πλήρωσε έναντι του χρέους που ήταν 488 ευρώ, το ποσό των 150 ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες ωστόσο προστέθηκε στο λογαριασμό και η νέα οφειλή και έτσι ο λογαριασμός  κατέληξε να είναι 434 ευρώ.

«Το ζήτημα είναι, ότι ήρθαν στις 17 του μήνα και μας έκοψαν ξανά το ρεύμα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν καλά πως στο σπίτι ζει άτομο με κινητικό πρόβλημα. Δεν συζητάμε φυσικά για εκβιασμούς και συνεχείς πιέσεις από την εταιρεία για την εξόφληση του ποσού»,τονίζει αρχικά ο Χρήστος.


Το ζευγάρι ζει από τις αναπηρικές του συντάξεις καθώς κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να εργαστεί ενώ όπως σημειώνουν παίρνουν φαγητό από συσσίτιο της εκκλησίας.

«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, είναι πολύ σκοτεινά τη νύχτα, θέλω να κάνω μπάνιο και δεν μπορώ χωρίς φως», είχε αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η Ευαγγελία.

«Τρώμε κονσέρβες, αφού δεν έχουμε ψυγείο για να διατηρήσουμε το φαγητό κι ευτυχώς που υπάρχει το συσσίτιο της εκκλησίας. Περιμένω να πληρωθούμε τέλος του μήνα τις συντάξεις να πάμε να πληρώσουμε το λογαριασμό», είχε πει ο Χρήστος, ενώ είχε δώσει και τον προσωπικό του αριθμό για κάποια βοήθεια από κάποιο συμπολίτη.

Ζευγάρι με αναπηρία: Αίσιο τέλος στο δράμα τους

Τελικά η ανθρωπιά κέρδισε όπως είχαμε αναφέρει και παραπάνω αφού ο κύριος Χρήστος  δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες οι οποίοι εξέφραζαν την στήριξή τους και του πρότειναν να τους ενισχύσουν οικονομικά.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου του, οι οποίοι μετά από επικοινωνία με την εταιρεία παροχής ρεύματος  κανόνισαν να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος στο ζευγάρι την Πέμπτη το μεσημέρι.

Τελικά ο λογαριασμός ρεύματος εξοφλήθηκε το πρωί της Παρασκευής, από συμπολίτη μας ο οποίος μας έδειξε τι θα πει ανθρωπιά και συμπόνια.

Oπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Χρήστος :«Επικοινώνησε μαζί μας, ένας ευγενικός κύριος, δεν μας είπε το όνομά του και ζήτησε τα στοιχεία για να πληρώσει τον λογαριασμό. Στη συνέχεια μας ρώτησε αν έχουμε ανάγκη από κάτι άλλο. Τον ευχαρίστησα θερμά για ό,τι έκανε κι εκείνος μας έστειλε και ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Πραγματικά δεν έχουμε λόγια εγώ και η σύζυγός μου να περιγράψουμε την ευγνωμοσύνη μας.Ευχαριστούμε ακόμη όλο τον κόσμο που επικοινώνησέ μαζί μας τις ημέρες αυτές και μας στήριξε στην περιπέτεια μας».

πηγή: enimerotiko.gr