Δεν πάει το μυαλό σου: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα που δίνει η Όμικρον 2 πρέπει να σε υποψιάσει

Σε έξαρση λόγω της Όμικρον 2 βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι το ποσοστό της υποπαραλλαγής φτάνει στο 74% ενώ η Δέλτα έχει πρακτικά εξαφανιστεί από τα νέα κρούσματα του ιού.

«Η επέλαση της Ομικρον 2 έχει συντηρήσει τα κρούσματα σε υψηλό επίπεδο και είναι κάτι το οποίο θα προβληματίσει όχι σοβαρά, αλλά ως προς το να τηρούμε τα μέτρα. Αντικαθιστά την Oμικρον, η παραλλαγή Δέλτα δεν υπάρχει πλέον. Ξεφεύγει από τον εμβολιασμό, όσο αφορά στη μόλυνση, ωστόσο διατηρείται η ανοσοπροστασία από τη βαριά νόσηση, και 8 στους 10 δεν έχουν συμπτώματα. Λίγοι ανεμβολίαστοι μπορεί να έχουν βαριά νόσηση», τόνισε ο καθηγητής προσθέτοντας κάτι σημαντικό για το πώς προσβάλλει η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 τα παιδιά:

«Tο σχολικό περιβάλλον είναι ευάλωτο υγειονομικά, τα παιδιά δεν μπορούν να κρατήσουν τις μάσκες. Τα σχολεία είναι ένα εκκολαπτήριο κορωνοϊού. Και τα εμβολιασμένα και τα ανεμβολίαστα παιδιά το περνούν ήπια. Δεν είναι μία ήπια παραλλαγή, αλλά έχει βοηθήσει ο εμβολιασμός

Η Ομικρον 2 προσβάλει το ανώτερο αναπνευστικό γι’ αυτό και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με μπούκωμα και πονόλαιμο. Στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί ως πόνος στο στομάχι. Έξαρση και παράταση της πανδημίας, δεν θα δώσει έξαρση όπως η όμικρον, αλλά θα παρατείνει τα νούμερα και δεν αποκλείεται να δούμε υψηλά νούμερα κρουσμάτων τις επόμενες μέρες».

Πηγή: instanews.gr