Δεν το παρατήρησε κανείς εδώ και μήνες: Έτσι θα αθωωθεί ο Φιλιππίδης, το απόλυτο τρικ που τους ξεγέλασε όλους

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Φιλιππίδη άνοιξε ο δικηγόρος καταγγέλλουσας, σύμφωνα με το οποίο, προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια της εισαγγελέα.

Η δίκη Φιλιππίδη φτάνει στο τέλος της και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου και θα γνωστοποιηθεί το αν ο γνωστός ηθοποιός είναι αθώος ή ένοχος, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Είναι γνωστό ότι η πρόταση της εισαγγελέως είναι αθωωτική για το βιασμό, αλλά καταδικαστική για τις απόπειρες βιασμού.

Για το θέμα μίλησε ο νομικός και εκπρόσωπος της τρίτης καταγγέλλουσας, Πέτρος Βαγγόπουλος, δίνοντας τη δική του οπτική για την κατάληξη της υπόθεσης.

«Και η απόπειρα βιασμού είναι πολύ σοβαρό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που επισύρει ποινή καθείρξεως. Η διαφορά με την πρώτη πράξη είναι ότι εκείνη ήταν τετελεσμένη, ενώ σε αυτή δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί από εξωτερική αίτια. Στη δική μου περίπτωση, μέσα στο αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος δεν υπαναχώρησε επειδή το μετάνιωσε, αλλά επειδή εξωτερικά αίτια τον εμπόδισαν για να μην προχωρήσει στο βιασμό», είπε αρχικά, σχολιάζοντας στη συνέχεια την εισαγγελική πρόταση:

«Η εισαγγελική πρόταση για την περίπτωσή μας είναι εξαιρετική και πιστεύουμε ότι το δικαστήριο με το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει, έχει έναν μονόδρομο. Τα αδικήματα είναι κατά συρροή για τις απόπειρες του 2010 και του 2014, μιλάμε για 2 κατ’ ελάχιστον χρόνια φυλάκισης ως 8 χρόνια κάθειρξης. Αν υπάρχει ελαφρυντικό από 1 ως 8».

Δείτε το βίντεο μετά το 7:10 εδώ

Η εκτίμησή του για την πορεία της δίκης Φιλιππίδη και το τρικ που χρησιμοποιεί ο κατηγορούμενος

Τέλος, προχώρησε σε μια εκτίμηση: «Θα επιβληθεί μια ποινή βάσης και θα προστεθεί ένα μέρος από τη δεύτερη πράξη και θα συγχωνευτεί σε μια συνολική ποινή που θα του επιβληθεί. Οι ποινές για πάνω από 5 χρόνια κάθειρξης δεν αναστέλλονται. Δίνει ο νόμος όμως το δικαίωμα να έχει ανασταλτική δύναμη η έφεση που θα ασκήσει η πλευρά Φιλιππίδη και το δικαστήριο ερευνά αν θα τον αφήσει ελεύθερο μέχρι το εφετείο. Σαν τον Λιγνάδη δηλαδή».

Παράλληλα, ανέφερε πως η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ αποκάλυψε κι ένα… τρικ του ηθοποιού. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης σε όλη τη διάρκεια της δίκης όλους αυτούς τους μήνες, εμφανίζεται πάντα στο δικαστήριο με το ίδιο κοστούμι«Άραγε ένας τέτοιος ηθοποιός δεν έχει δεύτερο παντελόνι να φορέσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως αυτό γίνεται βάσει πλάνου, ώστε να δείξουν στην έδρα σε πόσο άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο κατηγορούμενος ηθοποιός!

πηγή: enimerotiko.gr