Δεύτερο βράδυ έντασης στην Αγία Παρασκευή – Γέμισαν και άλλες πλατείες από το Αιγάλεω ως το Παγκράτι και την Ακρόπολη (video, pics)

Ο κόσμος δεν κάθεται σπίτι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο καθώς ο κορονοϊός, αυτό ο αόρατος εχθρός, είναι εδώ και παραμονεύει. Γεμάτες κόσμο οι πλατείες στην Αθήνα και η Ακρόπολη.

Η Ελλάδα δεν αναστενάζει στα… γήπεδα πλέον αλλά στις πλατείες, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται μετά την κλεισούρα για πάνω από 40 ημέρες, όμως σε πολλές περιπτώσεις οι αποστάσεις δεν τηρούνται και ο συγχρωτισμός μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος και να έχουμε και νέο lockdown.

Ήδη στα Αγία Παρασκευή η κατάσταση είναι τεταμένη καθώς, μετά τα χθεσινά έκτροπα, πάνω από 100 άτομα βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη και σήμερα, με την αστυνομία να βρίσκεται στο σημείο και να τους ζητάει να αποχωρήσουν αλλιώς θα επέμβει.

Σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές πίσω από την συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή φέρονται να είναι στελέχη του Ανταρσύα.

Ανάλογα περιστατικά, όχι τέτοιας κλίμακας, είχαμε και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου ύστερα από καταγγελίες περιπολικά έφτασαν στα σημεία αυτά και ζήτησαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί όπως και έγινε.

Μια από τα ίδια και στην Ακρόπολη όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε να δει την πανσέληνο και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρούνται οι αποστάσεις, αλλά ο κόσμος βρίσκεται ο ένας κοντά στον άλλο. Μια κατάσταση που μακάρι να μην μας βγει σε κακό και να μην οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό που παραμένει εδώ.

Υπαίθρια πάρτι κορονοϊού τέλος! Βάζει πλάτη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Η μάζωξη και το υπαίθριο πάρτι της Αγίας Παρασκευής, ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς από την Δευτέρα που ξεκίνησε η σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας, δυστυχώς τα υπαίθρια πάρτι, ακόμα και σε παραλίες τις Αττικής, δίνουν και παίρνουν.

Για τον λόγο αυτό και επειδή ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού είναι άμεσος, στο παιχνίδι μπαίνει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρακολουθεί το διαδίκτυο, ώστε να προλαβαίνουν οι Αρχές υπαίθρια πάρτι που “στήνονται” μέσω διαδικτυακών ραντεβού.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, το βράδυ που η Αστυνομία επενέβη για να διαλύσει την μάζωξη των περίπου 400 ατόμων, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου τις Αγίας Παρασκευής, επενέβη και σε άλλες δυο περιπτώσεις, αυτή την φορά σε ακτές τις Αττικής, επίσης για υπαίθρια πάρτι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα πάρτι ήταν στην παραλιακή, σε συγκεκριμένο σημείο και το δεύτερο σε παραλία της Ανατολικής Αττικής και μάλιστα σε παραλιακό μπαρ το οποίο φαινομενικά ήταν κλειστό, όχι όμως η ακτή.

ΧαρδαλιάςΠειραϊκή

Και στις δυο περιπτώσεις όταν έφτασαν τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ – ειδοποιήθηκε από πολίτες αλλά και δημοτικούς παράγοντες των συγκεκριμένων περιοχών – τα πάρτι είχαν λάβει τέλος ίσως διότι οι συμμετέχοντες είχαν δει, ή είχαν ειδοποιηθεί για την έλευση τις Αστυνομίας.

Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις Αρχές και στην Γ.Γ.Π.Π, καθώς μόνο σε μια ημέρα σημειώθηκαν πολυπληθείς μαζώξεις, κι ένας θεός ξέρει πόσα αλλά υπαίθρια πάρτι ήταν σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να το γνωρίζουν.

Για το λόγο αυτό και επειδή εκτιμάται πως όσο περνά ο καιρός και επανερχόμαστε σε μια, έστω ελεγχόμενη κανονικότητα λόγο της Πανδημίας, αυτές οι υπαίθριες μαζώξεις, είτε σε πλατείες, είτε σε οργανωμένα παραθαλάσσια μπαρ θα πληθαίνουν. Έτσι, μπαίνει πλέον στο παιχνίδι της επιτήρησης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς από μια πρώτη έρευνα διαπιστώθηκε πως τόσο το πάρτι στην Αγία Παρασκευή, όσο και τα παραθαλάσσια πάρτι στο παραλιακό μέτωπο τις Αττικής, κλείστηκαν μέσω διαδικτύου και μάλιστα μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Κατά συνέπεια πλέον η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα “σαρώνει” με ειδικό λογισμικό “φορτωμένο” με φράσεις κλειδιά το διαδίκτυο, προκειμένου να διαπιστώνει τα ραντεβού για υπαίθρια πάρτι, ώστε όταν θα συγκεντρώνονται στο σημείο… οι ενδιαφερόμενοι να βλέπουν μπροστά τους το περιπολικό της Αστυνομίας και βέβαια να τους “κόβεται η όρεξη”.

Το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουν και στις κόντρες στην παραλιακή καθώς ακόμα δεν προλάβαμε να βγούμε από τα σπίτια μας και οι πρώτες κόντρες στήθηκαν στην Βάρκιζα, ευτυχώς με άμεση όμως επέμβαση της Αστυνομίας.

«Το μεγάλο στοίχημα τώρα ξεκινά και είναι το πιο δύσκολο καθώς θα πρέπει να είμαστε παντού, προκειμένου να προλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μεγάλες εστίες διασποράς του ιού και ό,τι καταφέραμε το τελευταίο διάστημα να χαθεί μέσα δυο νύχτες με πάρτι και κόντρες», λέει στο Newsit.gr στέλεχος των Αρχών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Χαρδαλιάς: Εντατικοποιούνται τα μέτρα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη τη χώρα, που αφορούν στην take away λειτουργία καφε-μπάρ και στη διάθεση ποτών, καθώς και στον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε με την έναρξη της δεύτερης φάσης της προσπάθειας, της φάσης αποκλιμάκωσης των μέτρων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Όπως είπε, σε ελέγχους της αστυνομίας σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε έξι περιπτώσεις.

Πηγή: newsit.gr