Διακοπές το καλοκαίρι για τους Έλληνες: Μόνο οι εμβολιασμένοι ή με το αρνητικό τεστ ανά χείρας

Ότι ισχύει για τους τουρίστες θα ισχύσει και για τους Έλληνες το καλοκαίρι, δήλωσε ο Ν.΄Χαρδαλιάς αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Reuters για επικείμενη άρση των μέτρων στην Ελλάδα, την επομένη εβδομάδα.  

Τι ακριβώς όμως ισχύει για τους τουρίστες; Τα μέτρα συνίστανται στην επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού αρνητικού τεστ, για είσοδο στη χώρα.

Έτσι και κατ΄ αναλογίαν για  να πραγματοποιήσουν οι έλληνες τις φετινές διακοπές τους θα πρέπει να κυκλοφορών με ένα πιστοποιητικό συνέχεια στη χέρι.

Ερωτηθείς αν θα έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί μέχρι την λειτουργία του τουρισμού στις 14 Μαΐου ή θα ισχύουν τα μέτρα μόνο για τους κατοίκους της χώρας και όχι για τους ξένους επισκέπτες κι αν επιβεβαιώνουν δημοσίευμα του reuters που κάνει λόγο για άρση της προληπτικής καραντίνας για τους τουρίστες από την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Χαρδαλιάς είπε:

«Είναι προφανές ότι όταν ανοίξει ο τουρισμός όλα όσα ισχύουν για τους τουρίστες θα ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες, μέχρι τότε υπομονή, μέρα με τη μέρα παρακολουθούμε το επιδημιολογικό φορτίο βλέπουμε την κάθε περιοχή ξεχωριστά και θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη ώρα να πάρουμε και τις σχετικές αποφάσεις».
Πηγή: pronews.gr