Δικαίωση Μπιλ Γκέιτς: Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Ν. Αφρική δείχνει τι έρχεται και στην Ελλάδα

Τι φοβάται ο ΠΟΥ.

Οι δυστοπικές προβλέψεις του δισεκατομμυριούχου και φιλάνθρωπου, Μπιλ Γκέιτς, για μελλοντικούς ιούς και μεταλλάξεις του κορωνοϊού, φαίνεται πως παίρνουν σάρκα και οστά, με αρχή όλα όσα συμβαίνουν στη Νότια Αφρική και τις υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε στις 5/5, ότι δύο νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον, των οποίων η λοιμογόνος ικανότητα δεν έχει ακόμα καθοριστεί, είναι η αιτία του νέου κύματος της πανδημίας Covid-19 στη Νότια Αφρική. Τα κρούσματα στη χώρα έχουν τριπλασιαστεί, τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ αυξήθηκαν, ενώ παρατηρείται και αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μπορεί στην Ευρώπη του βόρειου ημισφαιρίου να πλησιάζει το καλοκαίρι με τις αυξημένες θερμοκρασίες, στη Νότια Αφρική όμως υπάρχει χειμώνας και το νέο κύμα των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 δείχνει να αποφεύγει τόσο τη φυσική ανοσία όσο και αυτή των εμβολίων.

«Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων», εξέφρασε την Πέμπτη ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Οι υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 εντοπίστηκαν, γιατί η Νότια Αφρική συνεχίζει να ερευνά τη γενετική ακολουθία, κάτι που άλλες χώρες σταμάτησαν να κάνουν. […] Σε πολλές χώρες δεν μπορούμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ο ιός μεταλλάσσεται. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει», δήλωσε ο Δρ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Πηγή: instanews.gr