Δικαστική διαμάχη μεταξύ ΑΝΕΖ και KEFALONIAN LINES

Μια σημαντική παράμετρος που αφορά τα νέα δεδομένα στην ακτοπλοϊκές γραμμές του Ιονίου που δημιουργήθηκαν μετά την αγοραπωλησία του «Νήσος Κεφαλονιά» είναι αυτή που αφορά την ζακυνθινή ναυτιλιακή εταιρεία λαϊκής βάσης ΑΝΕΖ και το πλοίο «Ζάκυνθος Ι» που παραχωρήθηκε στην εταιρεία Kefalonian Lines.

Όπως είναι γνωστό το πλοίο βρίσκεται εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακινητοποιημένο, μετά από βλάβη που προκλήθηκε και όπως φαίνεται η αποκατάσταση του πλοίου αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ της ΑΝΕΖ και της Κεφαλονίτικης Εταιρείας.

Τις αντιπαραθέσεις αυτές καλούνται να ξεκαθαρίσουν τα δικαστήρια και οι ημέρες που ακολουθούν θα φέρουν εξελίξεις: Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, το Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του στο πλαίσιο διαδικασίας εξέτασης ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας ΑΝΕΖ κατά της Kefalonian Lines, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει την νομική μεταβολή του πλοίου «Νήσος Κεφαλονιά».

Η αίτηση κατατέθηκε στο πλαίσιο δικαστικής διεκδίκησης για την είσπραξη απαιτήσεων της ΑΝΕΖ από την Kefalonian Lines, καθώς υπάρχει εγγυητική επιστολή ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Αυτό που αναμένεται είναι η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ζακυνθινή εταιρεία και η ημερομηνία της εκδίκασης.

Αναδημοσίευση από ellinikiaktoploia.net