Δίκη Καρκά: Δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του οδηγού ταξί στα ερωτικά βοηθήματα του ηθοποιού

«Έχει ένα κενό μνήμης από τις ουσίες και ένα κενό μνήμης από το μετατραυματικό σύνδρομο», δήλωσε ο ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος για τον οδηγό ταξί

Με μικροεντάσεις συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού για τον καταγγελόμενο βιασμό του οδηγού ταξί. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της ψυχολόγου Χρ. Αντωνοπούλου για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης σε βάρος του. Η ψυχολόγος είχε καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση και είχε κάνει λόγο για «σαδομαζοχιστικές συμπεριφορές» του κατηγορουμένου.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος, τεχνικός σύμβουλος διορισμένος από την πολιτική αγωγή. «Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ο παθών έχει αρκετά συμπτώματα του μετατραυματικού συνδρόμου και του συνδρόμου ανάκλησης γεγονότων», σχολίασε και επεσήμανε ότι ο οδηγός ταξί βιώνει επαναλαμβανόμενα μέσα στην κάθε ημέρα του γεγονότα που συνέβησαν, γεγονός που τον καθιστά μη λειτουργικό.

«Έχουμε ένα κενό μνήμης από τις ουσίες και ένα κενό μνήμης από το μετατραυματικό σύνδρομο. Τα συμπτώματα που αναφέρει (ο παθών) παραπέμπουν σε συμπτώματα μετατραυματικού σοκ. Δε μπορεί να είναι τόσο καλός ηθοποιός. Αυτή την περίοδο επαναβιώνει στιγμές και φοβάται ότι θα του συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο όταν πάρει μια νέα κούρσα. Γι’ αυτό δεν μπορεί να εργαστεί προς το παρόν. Του έχω χορηγήσει αγωγή για να μπορεί να κοιμάται. Έχει κενά μνήμης. …Απορώ πώς οδήγησε εκείνο το βράδυ μέχρι το νοσοκομείο», είπε ο μάρτυρας.

Τα λεγόμενα του ψυχιάτρου αμφισβήτισε η πολιτική αγωγή, η οποία ανέφερε ότι ο νεαρός οδηγός ταξί έχει κάνει από τον Ιανουάριο του 2019 έναρξη στην εφορία ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής. Κατά την διαδικασία ανάγνωσης εγγράφων που ακολούθησε, αναγνώστηκε η ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και έγγραφα σύμφωνα με τα οποία στα ερωτικά βοηθήματα που είχε μαζί του εκείνο το βράδυ ο κατηγρούμενος ηθοποιός, δεν ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του παθόντα.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: ethnos.gr