Δίκη Τοπαλούδη: Σε παραλήρημα ο 23χρονος – Σόου και φωνές στο δικαστήριο

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής», φώναζε ο κατηγορούμενος

Σε παραλήρημα βρέθηκε το πρωί κατά την έναρξη της διαδικασίας ο 23χρονος που, μαζί με έναν ακόμη νεαρό, κατηγορούνται για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Απευθυνόμενος στους δικαστές της έδρας που όμως δεν είχαν ανέβει ακόμη, ο 23χρονος είπε στο… κενό: «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και….εφοπλιστής και όχι βιαστής».

Ο κατηγορούμενος απηύθυνε όμως και δεύτερο λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία ήταν απούσα: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της». Τα πυρά του όμως συγκέντρωσε και ο 19χρονος συγκατηγορούμενός του, τον οποίο απείλησε ότι θα του σπάσει τα κόκαλα. Αποτέλεσμα, να παρέμβει η Αστυνομία για να τους χωρίσει.

Η γιαγιά του 23χρονου σε μια προσπάθεια πυροσβεστικής παρέμβασης πλησίασε τον εγγονό της με εκείνον να της λεει: «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στην θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος; Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω.

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωστεί το έγγραφο του γιατρού των φυλακών που περιγράφει την ψυχική κατάσταση του 23χρονου με τον πρόεδρο να λέει:

Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος.

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα ακούμε…

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο  23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα». Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος βιώνει αυτή τη συμπεριφορά εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…», απαντησε ο 23χρονος.

«Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε», του είπε η εισαγγελέας.

– Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησε την έσωσε…

-Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Τελικά, μετά τη διακοπή, ο 23χρονος κατηγορούμενος ανακάλεσε την εντολή που είχε δώσει στον δικηγόρο του, με το δικαστήριο να διορίζει αυτεπαγγέλτως άλλους δύο συνηγόρους για την υπεράσπισή του.

Πηγή: ethnos.gr