Δικογραφίες για τις συγκεντρώσεις κατά της μάσκας -Αναζητούν τους διοργανωτές

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών σε σχέση με την μη τήρηση των μέτρων και η αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών που φέρονται να είναι διοργανωνάτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο του Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής.

Τι «είδαν» οι Αρχές

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ekriti, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση του Ηρακλείου, μετά τα αυξημένα κρούσματα του προηγούμενου διαστήματος, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα περιοριστικά μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο και υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: aftodioikisi.gr