Δήμαρχος Δυτ. Σάμου: Δύσκολη νύχτα- Στήνονται σκηνές και θρηνούμε

«Η κατάσταση δεν είναι απλά δύσκολη. Είναι… μαύρη. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά το χειρότερο είναι πώς θρηνούμε την απώλεια δύο ψυχών. Δύο νέων παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα». Αυτό ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που βιώνει το νησί μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου (6,7 Ρίχτερ) το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε σε ολόκληρο το νησί έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε πολλά κτήρια (σπίτια, σχολεία, ναοί) ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν τη Σάμο. «Από το απόγευμα έχουμε ξεκινήσει να στήνουμε σκηνές σε πολλά χωριά και στο γήπεδο Καρλοβάσου. Επίσης, οι κάτοικοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους θα στεγαστούν σε δύο καινούρια ξενοδοχεία του νησιού που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα από το σεισμό», έκανε γνωστό στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πολιτεία που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στο νησί, τόσο με τον υφυπουργό Πολιτική Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο τους όσο και με το τηλεφώνημα συμπαράστασης που δέχθηκε από την Πρόεδρο