Δημήτρης Κόκοτας, Μπισμπίκης, Χατζηπαναγιώτης: Οι επώνυμοι που πέρασαν έμφραγμα – Τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχούν

Handsome mature man having heart attack at home

Εδώ και λίγες ώρες, ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη δική του μάχη. Μετά από έμφραγμα που υπέστη, ο 55χρονος τραγουδιστής υπεβλήθη σε στεφανιογραφία και νοσηλεύεται στην εντατική.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τραγουδιστής ένιωσε έντονη αδιαθεσία, κατά τη διάρκεια πρόβας με την ηθοποιό Τραϊάνα Ανανία για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού J2US, όπου και συμμετέχουν. Έτσι, κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο και τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο Γεννηματάς, για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Το έμφραγμα, όμως, απασχολεί πολύ τους εκπροσώπους της σόουμπιζ. Όπως αποκάλυψε από τον αέρα του «Πάμε Δανάη!» η Δανάη Μπάρκα, η οποία έχει πολύ στενή σχέση με τον ηθοποιό, o Χρήστος Χατζηπαναγιώτης έπαθε έμφραγμα.

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα μηνύματα. Από εχθές έγινε γνωστό ότι ο Χρήστος είναι στο νοσοκομείο. Πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια υγείας, όλα είναι όμως πολύ καλά. Την Τετάρτη το βράδυ υπέστη ένα έμφραγμα, τώρα όμως είναι όσο καλά μπορεί να είναι μια τέτοια κατάσταση», είπε βουρκωμένη η παρουσιάστρια.

Βασίλης Μπισμπίκης – Η περιπέτεια υγείας του 

Στις αρχές Μαρτίου, εισήχθη εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα βόρεια προάστια ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης, με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ , ο γνωστός ηθοποιός, σύντροφος της Δέσποινας Βανδή υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ τοποθετήθηκε και stent.

Πλέον, έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά του ενώ έκανε και ταξίδι στη Ρώμη. Επιστρέφοντας, μίλησε στις κάμερες δηλώνοντας: «Παιδιά όλα καλά με την υγεία μου. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Restart, όλα καλά. Είμαι καρδιακός άνθρωπος, μην με τρελαίνετε. Περάσαμε πολύ ωραία στη Ρώμη. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειες μου. Δεν με φόβισε κάτι, όλα καλά. Καλύτερα από πριν! Όλοι είναι καλά»…

Έμφραγμα – Τα συμπτώματα 

Τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται το έμφραγμα δεν είναι κοινά σε όλους. Τα κυριότερα είναι:

  • αίσθηση σφιξίματος στο θώρακα
  • πόνος στο θώρακα, ο οποίος αντανακλάται στη γνάθο, στο λαιμό,στον ώμο και στην πλάτη
  • πόνος ή μούδιασμα στο αριστερό χέρι ή δεξιό χέρι ή και στα δύο
  • πόνος στην περιοχή της άνω κοιλίας
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • ναυτία – εμετός
  • έντονη εφίδρωση
  • χλωμή όψη
  • κόπωση

Η ένταση των συμπτωμάτων ποικίλει από ασθενή σε ασθενή. Κάποιοι ίσως βιώνουν εντονότερα τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα και κάποιοι ηπιότερα, σχεδόν ανεπαίσθητα (ιδίως αυτοί που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

πηγή: eleftherostypos.gr