Δήμος φτιάχνει νηπιαγωγείο σε μονάδα Covid νοσοκομείου

ÔÏ ÊÔÉÑÉÏ ÔÇÓ ÄÉÏÉÊÇÓÇÓ 1çò ÕÃÅÉÏÍÏÌÉÊÇÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÓ ÁÔÔÉÊÇÓ (ÕÐÅ) (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Σε μια απίστευτη κίνηση προχωρά δημοτική αρχή με τις πλάτες και τις «ευλογίες» Διοίκησης νοσοκομείου. Συγκεκριμένα ο δήμος Πέντελης ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατασκευή 4 με 8 αιθουσών νηπιαγωγείου εντός του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ και μάλιστα σε μονάδα που έχει προβλεφθεί να φιλοξενήσει κρούσματα κορωνοϊού!!

Ειδικότερα πρόκεται για την πτέρυγα Μπόμπολα που δήμος και διοίκηση νοσοκομείου θέλουν να τη μετατρέψουν, εν μέσω πανδημίας, σε νηπιαγωγείο!!! Εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας η δημοτική αρχή μεθοδεύει την οριστική κατάργηση και το κλείσιμο της Πτέρυγας Μπόμπολα, μιας έτοιμης δομής που μπορεί να φιλοξενήσει 80 – 100 κλίνες, να αναβαθμίσει το νοσοκομείο, να δώσει ανάσα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή και σε ολόκληρη την Αττική.

Με όχημα μία απόφαση του ΕΦΚΑ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Δήμος Πεντέλης πιέζουν για την έναρξη εργασιών στο χώρο, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων ώστε να δημιουργηθούν αίθουσες νηπιαγωγείων.

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα επιχειρήθηκε από το Δήμο στα κρυφά(!) να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ ταυτόχρονα η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαιτούσε την παράδοση των κλειδιών του κτιρίου. Όλα αυτά στα όρια της παρανομίας, χωρίς την παραμικρή δικαιοδοσία, αφού δεν υπάρχουν αποφάσεις ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ούτε από τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων και κατοίκων δεν έχει υπογραφεί καμία Σύμβαση μεταξύ ΕΦΚΑ και Δήμου, ούτε έχει υπάρξει Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής του χώρου.

Πραγματικά πρόκεται για μια πρωτοφανή κίνηση από τη δημοτική αρχή αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου! Αποφασίζουν να βάλουν λουκέτο σε μονάδα Covid που το Χειμώνα θα χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μάλιστα εκεί ετοιμάζονται να μεταφέρουν μικρά παιδιά!!!

Κάτοικοι της περιοχής, σωματεία, σύλλογοι και τοπικές κινήσεις, μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου,  τάσσονται υπερ της διατήρισης της Πτέρυγας Μπόμπολα, την ενίσχυση του νοσοκομείου σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του νοσοκομείο πρέπει να ανησυχίσουν και την ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Αλήθεια γνωρίζει ο κ. Κικίλιας τα σχέδια του δήμου και της Διοίκησης του νοσοκομείου; Είναι υπέρ του κλείσιματος μια πτέρυγας για την αντιμετώπιση του covid ενόψει και του δεύτερου κύματος;

Πηγή: aftodioikisi.gr