Δήμος Κεφαλονιάς: Η πολιτική προστασία στην άσκηση της Πυροσβεστικής

Την Πέμπτη 9 Μάιου 2019 διεξήχθη στην περιοχή του οικισμού Καραβάδου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία “Δια Πυρός 2019”. Στην άσκηση συμμετείχε ο Δήμος Κεφαλλονιάς με την Ομάδα Πυροπροστασίας – Εκτάκτων Αναγκών, με τρία πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρο όχημα και ένα σκαπτικό μηχάνημα.

Στα πλαίσια της άσκησης αυτής το σενάριο προέβλεπε και την δράση Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών του οικισμού Καραβάδου, που την ευθύνη της οποίας είχε ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

 

Για την διεξαγωγή της άσκησης της οργανωμένης απομάκρυνσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς, συμμετείχε με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα:

Το Συνεργείο του χώρου συγκέντρωσης

Το Συνεργείο του χώρου καταφυγής

Την Ομάδα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους

Δύο Δημοτικά Λεωφορεία

Ένα επιβατηγό όχημα

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone)

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών πραγματοποιήθηκε με το συνδυασμό χερσαίων και πλωτών μέσων στην παραλία του Αγ. Θωμά.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καραβάδου καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας, Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας και ΕΚΑΒ.

Η άριστη συνεργασία όλων των προαναφερομένων, καθώς η ανοχή και η συνδρομή των κατοίκων του οικισμού, συνετέλεσαν στην επιτυχή υλοποίηση της άσκησης της Οργανωμένης Απομάκρυνσης.